Blijf niet met uw (geld)zorgen zitten

Publicatiedatum: Dinsdag 10 november 2020

persoon is geld op stapeltjes aan het leggen om het te tellen.

Heeft u een laag inkomen? Komt u moeilijk rond? Heeft u grote of kleine schulden?

De gemeente denkt graag met u mee over mogelijke oplossingen. Ook hebben we diverse regelingen en voorzieningen waarmee we u kunnen helpen, zoals:

  • Collectieve zorgverzekering;
  • Individuele inkomenstoeslag;
  • Bijzondere bijstand;
  • Reductieregeling;
  • Leergeld Land van Cuijk;
  • Individuele studietoeslag;
  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen.

Op de pagina Inkomensondersteuning vindt u meer informatie over deze regelingen.

Aarzel niet om contact op te nemen

Met al uw vragen rondom geldzorgen kunt u bij ons terecht. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur op telefoonnummer 0485-396783. U kunt ons ook mailen via inkomensondersteuning@cgm.nl.

Wilt u uw ervaringen delen en anderen helpen

Wist u dat 1 op de 5 gezinnen in Nederland rond moet komen van een (relatief) laag inkomen? Ook veel 1- en 2-persoons huishoudens hebben elke maand weinig geld te besteden. Toch merken we dat mensen niet gauw om hulp vragen en dat niet iedereen er over wil of durft te praten. Terwijl er vaak veel mogelijkheden zijn om de lasten te verlichten of om toch mee te kunnen doen aan activiteiten.

Ervaringsverhalen

Als gemeente willen we zo veel mogelijk mensen helpen en dus zo veel mogelijk mensen bereiken. Dat doen we door artikelen te plaatsen op de gemeentepagina en website. Ook zetten we onze social media-kanalen in. Aan deze artikelen willen we graag ervaringsverhalen toevoegen. Heeft u weinig te besteden en wilt u anderen helpen met uw tips en ervaringen? Samen kunnen we meer mensen bereiken en hopelijk de drempel voor mensen verlagen om hulp te vragen als ze die goed kunnen gebruiken. Wij hopen van u te horen via 0485-396783 of inkomensondersteuning@cgm.nl. Alvast dank!