De Buurtbus Grave - Wijchen is er voor iedereen

Publicatiedatum: Donderdag 15 juli 2021

Een boodschap in Wijchen doen? Naar kennissen in Balgoij? Of chillen met vrienden in Nederasselt? Lijn 568 van de buurtbus Grave-Wijchen is er voor iedereen, bijvoorbeeld scholieren, ouderen, vakantiegangers (koffers kunnen mee in de bus) of fervente shoppers.

Wat is een buurtbus?

Een buurtbus is een personenbusje met maximaal 8 passagiersplaatsen. Het busje rijdt tussen kleinere en grotere plaatsen, volgens een vaste dienstregeling en een vaste route, waar het regulier openbaar vervoer niet (meer) komt. De buurtbussen gelden in het verkeer als een gewone auto. De chauffeurs zijn vrijwilligers.

Geen (lidmaatschaps)pasje of abonnement nodig

Het mooie van de Buurtbus is dat je simpelweg met een OV-chipkaart kunt reizen, maar ook een los kaartje (enkele reis) kunt kopen. Er is dus geen speciaal (leden)pasje of abonnement nodig om gebruik te maken van de Buurtbus.

Mensen die slecht ter been zijn kunnen zelfs tussen halteplaatsen aangeven dat ze in- of uit willen stappen. Rolstoelgebruikers dienen contact op te nemen met Breng Klantenservice op tel: 026 - 214 21 40 (lokaal tarief).

Opstapplekken

De Buurtbus telt 4 buslijnen waarvan er een, lijn 568, in Grave komt. Met opstapplekken aan de Stoofweg, Tijmlaan, Estersveld, Visio/Kindcentrum en op het busstation is er voor iedereen wel een halte in de buurt. Lijn 568 rijdt van Grave naar Nederasselt, Balgoij en Wijchen, alwaar eventueel overgestapt kan worden op de trein of andere bus.

Wanneer rijdt de buurtbus?

Buurtbussen rijden van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur volgens een vaste dienstregeling, onder verantwoordelijkheid van een buurtbusvereniging. Langs de route van de Buurtbus staan gewone bushaltes. Maar u kunt ook langs de route opstappen door uw hand op te steken (voorwaarde is wel dat er een veilige stopplaats is). Als u ergens wilt uitstappen, meldt u dit - tijdig - bij de chauffeur.

Kijk voor de tijden en haltes per plaats op de website van Breng: www.breng.nl/nl/onze-routes/dienstregeling-en-halte-informatie of kijk op www.buurtbus.com.