Initiatieven van inwoners

Inwoners van de gemeente Grave organiseren zelf duurzame initiatieven. Ontdek hier welke initiatieven er al zijn.

Platform Duurzaam Grave

Platform Duurzaam Grave is een initiatief van Graafse inwoners om een duurzame beweging op gang te krijgen in de gemeente Grave. Ze richten zich daarbij niet alleen op energie besparen, maar ook op allerlei andere aspecten van duurzaamheid. Met kleine, maar ook grote plannen, zoals een zonnepark op de Generaal de Bonskazerne, wil Platform Duurzaam Grave over vijf jaar bij de top 20 van duurzaamste gemeenten van Nederland horen.

Buurkracht Grave

Buurkracht Grave brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Dit gebeurt op initiatief van diverse netwerkbedrijven, die eigendom zijn van provincies en gemeenten. Veel mensen willen hun energieverbruik aanpakken, alleen komt het er vaak niet van. Samen energie besparen met je buren en Buurkracht is voordeliger, makkelijker, leuker en slimmer.

Buurkracht is de kracht die jij en je buren samen hebben. De kracht om samen de buurt mooier, beter, groener, veiliger of gezelliger te maken. Lees wat anderen er al mee bereikten en ontdek vooral je eigen buurkracht! Kijk of er bij jou al een Buurkrachtinitiatief in de buurt is.