Kunt u deze nieuwbrief niet lezen ga dan naar online versie

logo Gemeente Grave
Economisch nieuws Grave Nieuwsbrief coronacrisis

Voorwoord wethouder Henisch

Beste ondernemers van gemeente Grave,

Als college kijken we met een goed gevoel terug op de afgelopen 3 maanden. We hebben alle zeilen bijgezet om u als ondernemer door deze periode heen te helpen. Maar we zijn nog niet klaar. Er zijn namelijk nog steeds branches die niet of niet volledig aan de slag zijn. Ook daar moeten we oog voor blijven houden.

Daarnaast hebben we nog geen volledig beeld over de gevolgen die ons nog te wachten staan. Samen met het Economisch Platform Grave hebben we daarom besloten een ondernemersenquête te versturen om de vinger aan de pols te houden. De eerste zestig reacties waren na drie dagen al binnen. Heel fijn, want op deze wijze kunnen we in blijven spelen op de actualiteit en u zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Heeft u de enquete nog niet ingevuld? Dan zien wij uw reactie uiteraard nog graag tegemoet.

Via deze weg blijven wij u informeren over de laatste ontwikkelingen. Ook de komende tijd.

Blijf gezond, houd afstand en zorg goed voor elkaar!

Anja Henisch, wethouder Economie

Vragen? Neem contact op via uw Ondernemersloket

Logo Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

03-07-2020 - Hoort uw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de overheidsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Heeft u moeite om uw vaste lasten te betalen door de noodgedwongen sluiting.

Lees verder
Logo BOM

Corona International Rebuild Program

03-07-2020 - Als alternatief voor het snijden in kosten en het wachten op een aantrekkende markt introduceert de BOM samen met Trade & Innovate NL en partners het Corona International Rebuild Program.

Lees verder
Logo Grensinfo

Corona-waarschuwings- App

03-07-2020 - In Duitsland is de Corona-Warn-app van start gegaan. De verwachting is dat Nederland en België ook snel met een app zullen komen.

Lees verder
Zonnenpanelen en windmolen

Verbrede HER+-subsidie vanaf 1 september open

03-07-2020 - Vanaf 1 september 2020 verandert de subsidiemodule Hernieuwbare Energie (HER) in de bredere Hernieuwbare Energietransitie (HER+). Voor de HER+ komen meer soorten projecten in aanmerking die leiden tot kosteneffectieve CO2-reductie.

Lees verder
Logpo Agrifood Capital

ENZuid wil bijdragen aan klimaatdoelen

03-07-2020 - ENZuid (Economisch Netwerk Zuid-Nederland) wil met concrete initiatieven aan de slag om de klimaatdoelen te halen. De deelnemers van ENZuid, waaronder AgriFood Capital, pleiten voor grootschalige toepassing van hernieuwbare grondstoffen.

Lees verder
© Gemeente Grave