Evenement organiseren

Direct regelen

Wilt u een evenement organiseren? Dan heeft u in principe een vergunning nodig. Voor bepaalde kleinschalige evenementen is een melding echter voldoende. Voorbeelden van evenementen zijn een vlooienmarkt, festival, optocht, buurtfeest, sponsorloop of ballonnenwedstrijd.

Wilt u weten of u een vergunning nodig heeft voor uw evenement of dat een melding volstaat? Dan kunt u contact opnemen met het team Ruimte via 0486-477277 of info@grave.nl. Hiermee krijgt u een maatwerkadvies over alle vergunningen, ontheffingen en meldingen die u moet aanvragen/doen voor het organiseren van uw evenement.

Organisatoren van evenementen die jaarlijks terugkeren (bijvoorbeeld het ballonfestival in Grave) of organisatoren die meerdere evenementen in één jaar organiseren, kunnen bij de gemeente een meerjarige of een jaarvergunning aanvragen. Als organisator van zo’n evenement hoeft u dit dan niet elk jaar opnieuw of meerdere keren per jaar te doen. De gemeente Grave heeft deze mogelijkheid ingevoerd om de regeldruk voor organisatoren te verminderen en de dienstverlening te verbeteren. Of uw evenement in aanmerking komt voor een meerjarige of jaarvergunning, hangt af van een aantal factoren. Hier kunt u lezen welke factoren van belang zijn.

Let op: aanvraag circus

De gemeente Grave hanteert een apart beleid voor de aanvraag van speelvergunningen voor circussen. Neem voor meer informatie hierover contact op met team ruimte via 0486-477277 of info@grave.nl.

Aanvraag of melding

Zodra duidelijk is wat u voor uw evenement moet indienen of aanvragen dan kunt de vergunning aanvragen of de melding doen. Klik bovenaan de pagina op "Direct regelen" en log in met uw DigiD om een vergunning aan te vragen of een melding te doen. De bijlagen kunt u ook digitaal versturen. Als u er 100% zeker van bent welke vergunningen, ontheffingen of melding u nodig heeft, dan kunt u ook direct het online formulier invullen.

Om de aanvraag of melding voor uw evenement digitaal in te dienen, heeft u een DigiD nodig. 

DigiD gebruikt u voor het regelen van een evenementenvergunning of melding als privépersoon. Uw naam als organisator komt dan op het formulier te staan. Dit betekent dat u onder meer aansprakelijk bent voor de legeskosten en voor eventuele schade die kan worden veroorzaakt door het evenement.

Indieningstermijnen

Wij vragen u om uw evenement zo vroeg mogelijk te melden of een vergunning aan te vragen. Afhankelijk van de grootte van uw evenement varieert de aanvraagtermijn tot 16 weken voor de start van het evenement. Als uw melding of aanvraag niet op tijd wordt ingediend, loopt u het risico dat we uw melding of aanvraag niet meer in behandeling kunnen nemen en uw evenement niet kan plaatsvinden.

Contact

Heeft u vragen over het online melden of aanvragen van evenementen? Bel den naar 0486-477277 of stuur een e-mail naar info@grave.nl.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met een beslissing van de gemeente? Dan kunt u hier bezwaar tegen maken. Meer informatie hierover vindt u onder bezwaar maken tegen een beslissing van de gemeente.

Volg de ontwikkelingen in uw buurt met de app Grave-OmgevingsAlert

Snel op de hoogte zijn van ontwikkelingen in uw buurt? Bomen kappen? Huis verbouwen? Buurtfeest? De app is gratis te downloaden in de App Store, Windows Store en Google Play Store onder de naam Grave – Omgevingsalert.