Hondenbelasting

Direct regelen

U betaalt hondenbelasting als u een hond hebt. Meld uw hond aan bij de gemeente. U krijgt dan een keer per jaar een aanslag hondenbelasting van de gemeente. U betaalt de hondenbelasting via de gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen.

Tarieven

Voor de actuele tarieven ga naar tarieven gemeentelijke belastingen.

Hoe werkt het

U meldt uw hond via het digitaal formulier hondenbelasting aan- of afmelden bij de gemeente. Wanneer u uw hond(en) aanmeldt, voorkomt u dat u later alsnog de hondenbelasting plus een eventuele verhoging moet betalen.

Hondenpenning

Als u een hond aanmeldt voor de hondenbelasting dan krijgt u een hondenpenning toegestuurd. De penning kunt u bevestigen aan de halsband. Bij afmelding moet u de penning weer inleveren bij de gemeente. Als u de penning kwijtraakt neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0486-477277.

Teruggave hondenbelasting

Hebt u uw hond weggedaan of is uw hond overleden, terwijl u al hondenbelasting betaald hebt? Geef dit dan aan de gemeente door. Dit kunt u via het digitaal formulier hondenbelasting aan- of afmelden doen. De gemeente beoordeelt of u de hondenbelasting terugkrijgt. Wij vragen u om een bewijs waaruit blijkt dat u de hond niet meer hebt. Dit kunt u toevoegen bij het digitaal formulier.

Contact met de gemeente

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen per telefoon via 0486-477277 of via e-mail belastingen@cgm.nl.