In de gemeente

Duurzaam Grave

De gemeente Grave heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom gaat zij dit jaar een aantal van haar gebouwen verduurzamen door zonnepanelen te plaatsen. De gemeente geeft hiermee invulling aan haar voorbeeldfunctie.

Weekmarkt

Iedere vrijdagochtend kunt u van 07.30 uur tot 12.30 uur terecht op de weekmarkt. Er is een ruim gesorteerde versmarkt, maar ook voor bloemen, fournituren, stoffen, kleding en dergelijke kunt u terecht op de weekmarkt.

Hondenuitlaatplaatsen

U kunt uw hond zijn behoefte laten doen bij een van de hondenuitlaatplaatsen of hondenuitlaatzones.

Bladmanden

Om overlast te voorkomen, wil de gemeente Grave het afgevallen blad zo snel mogelijk opruimen. U kunt daarbij helpen. Afhankelijk van het tijdstip van vallende bladeren plaatst team wijkbeheer voor de drie gemeenten vanaf half oktober de bladmanden.

Als de sirene gaat…

Als u de sirene hoort, dan is er iets aan de hand. Dat kan van alles zijn, zoals gevaarlijke stoffen die zijn vrijgekomen bij een brand, een zwaar ongeval of een dreigende overstroming.

Automatische Externe Defibrillatoren (AED)

In gemeente Grave vindt u op verschillende openbare locaties AED’s.

Toerisme en recreatie in het Land van Cuijk

Het Land van Cuijk is het ‘Land van Heerlijke Ontmoetingen’. Je ziet én ervaart er vele eeuwen van vaderlandse geschiedenis. Je ziet in gebouwen en landschappen terug wat de invloed is geweest van de Romeinen, de ridderfamilies, de Spanjaarden, de Fransen en de Duitsers, maar ook hoe het Land van Cuijk is getekend door natuurgeweld.