Schuldhulpverlening

Direct regelen

Heeft u schulden waar u zelf niet meer uitkomt? Dan kunt u misschien hulp krijgen van de gemeente. U neemt hiervoor contact op met PLANgroep. Deze organisatie helpt namens de gemeente inwoners met schulden. Deze hulp is gratis. PLANgroep is bereikbaar voor nieuwe aanmeldingen, vragen over schuldhulpverlening, schulden en andere financiële zaken. Wacht in deze moeilijke tijden niet met het vragen om hulp! Ook voor advies kunt u contact met ons opnemen.

Voor wie is het bedoeld

De dienstverlening van PLANgroep is toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Grave. Deze dienstverlening is gratis. Een officiële inschrijving in de gemeente is verplicht. Verder moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen. Belangrijk om te weten is dat u altijd zelf verantwoordelijk blijft voor uw budget en financiële situatie. Schuldhulpverlening is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Uw inzet is doorslaggevend.

Hoe werkt het

PLANgroep werkt bij de aanmelding met een digitaal screeningsinstrument. Dat betekent dat de aanvrager op de computer een vragenlijst invult. De resultaten van de vragenlijst worden besproken tijdens een intakegesprek direct na het invullen van de vragenlijst. Op grond hiervan krijgt de aanvrager een ondersteuningsaanbod schulddienstverlening aangeboden. Dit is maatwerk afgestemd op uw individuele situatie.

Ketenpartners

In de startfase van schulddienstverlening is de hulp van vrijwilligers ter ondersteuning van het op orde brengen van de financiële administratie erg belangrijk. Vaak zijn aanvragers al bekend bij de ketenpartners zoals de sociale raadslieden van Sociom. PLANgroep zal bij het ondersteuningsaanbod voor schulddienstverlening contact zoeken en onderhouden met de ketenpartners, maar ook met de schuldeisers. U kunt ook zelf contact opnemen met de ketenpartners.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor schuldhulpverlening?

PLANgroep maakt graag met u een afspraak voor het invullen van een digitale vragenlijst en een aansluitend gesprek. Tijdens kantooruren kunt u telefonisch contact opnemen via 088-5004830. U kunt ook mailen naar lvc@plangroep.nl.

De geplande afspraken gaan via de telefoon of video-bellen.

Online aanmelden

U kunt ook uw gegevens achterlaten via het contactformulier op www.plangroeponline.nl/grave. Wij nemen dan binnen twee werkdagen contact met u op.

Voorwaarden

Let op!

Om in aanmerking te kunnen voor schuldhulpverlening gelden de volgende voorwaarden:

  • U bent inwoner van Grave
  • U hebt een inkomen
  • U bent zelf verantwoordelijk voor het slagen van de aangeboden hulp
  • Als u zich niet houdt aan gemaakte afspraken, wordt de hulpverlening stopgezet
  • Een schuldregeling is alleen mogelijk als alle schulden erbij worden betrokken
  • Financieel beheer is verplicht
  • Soms is budgetbeheer en/of beschermingsbewind nodig.

Schuldhulp Ondernemers

Bent u ondernemer en heeft u schulden? Dan komt u niet in aanmerking voor schuldhulpverlening voor particulieren. U kunt bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Tijdens de behandeling van uw aanvraag, wordt bekeken of u aangemeld kan worden voor schuldhulpverlening voor ondernemers.

Contact

Heeft u vragen over schuldhulpverlening? Dan kunt u tijdens kantooruren telefonisch contact opnemen via 088-5004830.

Voor vragen of advies kunt u ook mailen naar lvc@plangroep.nl