Heeft u bouwplannen die niet passen binnen het bestemmingsplan? Dan is het verstandig om vooraf bij de gemeente een vooroverlegplan in te dienen.
Om alle toekomstige archeologische vondsten te beschermen, zijn er wetten en regels opgesteld waar u bij uw bouwplannen mee te maken kunt krijgen.
Vanaf 2024 geldt een verbod op asbest in de buitenlucht. Tot en met 2019 kunt u subsidie krijgen voor het verwijderen van asbestdaken met een oppervlakte vanaf 35 vierkante meter.
Hier vindt u een overzicht van de bestemmingsplannen van de gemeente Grave.
Heeft u informatie nodig over de bodem van een bepaald stuk grond? Bijvoorbeeld als u dat stuk grond wilt kopen of verkopen, of voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. Bekijk bodeminformatie zelf via het bodemloket van de ODBN of via de landelijke website www.bodemloket.nl of vraag deze op bij de ODBN.
Als u verbouwplannen heeft, is het nuttig om te weten hoe de constructie van het pand is. Deze informatie kunt u opvragen bij de gemeente. Alleen gebouwen waarvoor een vergunning is verleend, zijn geregistreerd in het archief.
Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt adviseren wij u om eerst een vooroverlegplan (conceptaanvraag) in te dienen. Zo weet u voordat u een volledige aanvraag doet welke aspecten er spelen en waarmee u rekening moet houden. Hiermee voorkomt u teleurstelling en extra kosten.
Zoekt u een huurwoning in gemeente Grave? In de gemeente Grave zijn een aantal woningcorporaties actief, die zich onder andere richten op goedkope en betaalbare huurwoningen.
Een mantelzorgwoning is een woonvoorziening in of bij uw huis. In een mantelzorgwoning mogen maximaal twee personen wonen. Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet aanvragen.
Met een bouwmelding laat u de gemeente weten wanneer u begint met een nieuwe fase van de bouw.
Voor klein onderhoud of werkzaamheden aan niet-historische delen heeft u geen vergunning nodig. Voor het verbouwen, opknappen of slopen van een monument heeft u een omgevingsvergunning nodig.
Wilt u bouwen of verbouwen? Slopen? Een inrit aanleggen? Een boom in uw tuin kappen? Of iets anders aan uw omgeving veranderen? Dan kan het zijn dat u een omgevingsvergunning nodig heeft.
Verandert de gemeente een bestemmingsplan, bijvoorbeeld door een herziening, wijziging of afwijking? Dan kan het zijn dat u hierdoor schade lijdt in de vorm van een waardedaling van uw woning of verlies van inkomen.
Het ontwikkelen van een bestemmingsplan doorloopt verschillende fasen. Iedere fase wordt afgesloten met een bekendmaking van het bestemmingsplan op de gemeentepagina.
Woningen of andere gebouwen in de gemeente moeten een rioolaansluiting hebben. Deze rioolaansluitingen worden op gemeentegrond aangesloten op het gemeentelijk hoofdriool.
U heeft meestal geen vergunning nodig om te slopen. Maar vaak moet u de sloop wel melden bij de gemeente.
Gaat u een woning bouwen en wilt u tijdens de bouw tijdelijk in een woonunit wonen? Dat kan, maar hiervoor is een vergunning nodig. Deze vergunning dient u vooraf aan te vragen.
Heeft u een leegstaande woning te koop? Dan kunt u die in bepaalde gevallen tijdelijk verhuren. U moet daarvoor een vergunning aanvragen bij de gemeente.
Elke week publiceert de gemeente aangevraagde, verleende of geweigerde omgevingsvergunningen. Onder een omgevingsvergunning vallen verschillende vergunningen. Zoals bijvoorbeeld bouwvergunningen.