Nieuws

Informatie over het coronavirus

Publicatiedatum: Dinsdag 3 augustus 2021

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees verder

Meldpunt Zorgwekkend Gedrag en Meld- en adviespunt Zorg en Overlast

Publicatiedatum: Vrijdag 30 juli 2021

Misschien schrikt u van iemand op straat die in de war lijkt, of maakt u zich zorgen om een familielid dat niet meer voor zichzelf zorgt. Hoewel er in dat soort situaties geen spoed nodig is, bellen veel mensen de politie voor hulp. Maar eigenlijk kan een andere deskundige vaak beter helpen. Daarom is er het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag.

Lees verder

TONK-regeling aangepast en verlengd

Publicatiedatum: Vrijdag 30 juli 2021

Sinds april 2021 kunnen inwoners gebruikmaken van de TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Deze ondersteuning is er voor mensen van wie hun inkomen lager is geworden als gevolg van de coronacrisis en die daardoor hun vaste lasten niet meer kunnen betalen. Inmiddels is besloten om de TONK te verlengen tot 1 oktober 2021.

Lees verder

Kerkenvisie Grave: Vrijwilligers aan het woord

Publicatiedatum: Dinsdag 27 juli 2021

De gemeente Grave stelt, in samenwerking met diverse partijen, een kerkenvisie op. Een visie op de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente. In een reeks artikelen vertellen inwoners van Grave hoe zij daar tegen aan kijken.

Lees verder

Rectificatie Afvalkalender 2021

Publicatiedatum: Maandag 26 juli 2021

Op de Afvalkalender 2021 staan de openingstijden van de milieustraat en de groenstraat in Haps fout weergegeven.

Lees verder

Bouwteam Cuijk Centrum: Eensgezindheid over de focuspunten voor Cuijk Centrum

Publicatiedatum: Maandag 26 juli 2021

Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Land van Cuijk een feit. Drieëndertig kernen, samen één nieuwe gemeente. Waar staan deze kernen voor? Waar zijn ze trots op en wat zou misschien beter kunnen? Waar willen ze samen met de nieuwe gemeente aan gaan bouwen?

Lees verder

Reizende tentoonstelling in het Euregio-Forum

Publicatiedatum: Donderdag 22 juli 2021

Van 12 juli t/m 12 augustus 2021 is de reizende tentoonstelling "Shared History on Tour: een Duits-Nederlandse geschiedenis per spoor" te zien bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve.

Lees verder

Hoogwater Grave

Publicatiedatum: Dinsdag 20 juli 2021

Vanwege het stijgende water in de Maas wordt hier een liveblog gestart. Via dit blog houden we u op de hoogte van de situatie in de gemeente Grave en de maatregelen die worden genomen.

Lees verder

Kerkenvisie; Ben van Paasen aan het woord

Publicatiedatum: Zaterdag 17 juli 2021

De gemeente Grave stelt, in samenwerking met diverse partijen, een kerkenvisie op. Een visie op de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente. In een reeks artikelen vertellen inwoners van de gemeente Grave hoe zij daar tegen aan kijken. Vandaag is dat Ben van Paasen, inwoner van Escharen en voorzitter van Schipperskoor ‘De Maessanghers’.

Lees verder

Het Centrum Management Grave heeft een Graafsche Kadobon ontwikkeld.

Publicatiedatum: Vrijdag 16 juli 2021

Het Centrum Management Grave heeft een Graafsche Kadobon ontwikkeld. De kadobon is ontwikkeld om inwoners te stimuleren meer lokaal te kopen.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.