De ouderenadviseurs komen graag naar u toe deze zomer

Publicatiedatum: Vrijdag 26 juli 2019

Wist u dat er in Grave, Escharen, Gassel en Velp vrijwilligers zijn die u graag adviseren, informeren en ondersteunen zodat u zo prettig mogelijk thuis kan blijven wonen? Deze vrijwilligers heten ouderenadviseurs en vallen onder de vrijwilligersorganisatie Welzijn Ouderen Grave. De ouderenadviseurs komen graag bij u langs om hun hulp aan te bieden.

Huisbezoek

Het gesprek met een ouderenadviseur is geheel vrijblijvend en gratis. U bepaalt zelf wat u met de geboden hulp of informatie doet. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met wat u samen bespreekt. Dit wordt niet gedeeld met de gemeente of andere instanties.

Wel/geen belangstelling

Vanwege de aangescherpte privacyregels (AVG) verstrekt de gemeente niet langer de adressen van 75-plussers aan Welzijn Ouderen Grave zonder de uitdrukkelijke toestemming van die personen zelf. De gemeente gaat ouderen per brief vragen om toestemming. Na het ontvangen van de toestemming nemen de ouderenadviseurs contact op.

Onmisbare schakel

Wethouder Rick Joosten: “Als gemeente ondersteunen wij het vrijwilligerswerk van Welzijn Ouderen Grave en de ouderenadviseurs van harte. Zij zijn een onmisbare schakel in het ondersteunen van ouderen en het voorkomen van (grotere) problemen in de thuissituatie. Ik hoop dan ook dat alle ouderen positief zullen reageren op de vraag om toestemming.”

Contact

De eerste brieven met toestemmingsverzoeken worden deze of volgende week bezorgd bij alle 75-jarigen in de gemeente Grave. Wilt u zelf contact opnemen met een ouderenadviseur, dan kunt u hen bereiken via Welzijn Ouderen Grave, op werkdagen van 9.30-12.30 uur op tel. 085-0202353, op bezoekadres Baronesstraat 74 of via info@welzijnouderengrave.nl

Ervaringsverhaal

“Twee dagen na een tweede herseninfarct kwam ik weer uit het ziekenhuis. Het praten ging traag en concentreren was moeilijk. Mijn zoon, die ver van mij vandaan woont, had als noodoplossing mijn bed beneden in de kamer gezet. Van bed schuifelend naar de wc of keuken lukte zo net. Via een kennis en Welzijn Ouderen Grave kwam ik in contact met een ouderenadviseur (ik wist niet dat die bestonden) en we maakten direct een afspraak voor een huisbezoek. Samen hebben we helder gekregen waarom welke hulp nodig was. We maakten een afspraak met een Wmo-consulent van de gemeente voor een telefonisch (keukentafel)gesprek op korte termijn. Met haar spraken we af dat ik een uur extra huishoudelijke hulp zou krijgen en ik kreeg een positief advies voor een traplift. Tot slot hebben we ook nog de mogelijkheden van de maaltijdservice besproken en heb ik een goede keus kunnen maken. Al met al is het inmiddels geregeld, inclusief de traplift, en ben ik zeer te spreken over de hulp van de ouderenadviseur en natuurlijk ook van de Wmo.”