Aanvragen structurele subsidie voor 2021

Publicatiedatum: Vrijdag 28 februari 2020

Lokale verenigingen, instellingen en organisaties die in aanmerking willen komen voor een structurele subsidie, kunnen tussen 1 maart 2020 en 1 mei 2020 een online aanvraag indienen bij de gemeente Grave.

Structurele subsidie

Er bestaan twee vormen van structurele subsidie: basissubsidie en contractsubsidie. Basissubsidie wordt jaarlijks verstrekt om een vereniging te ondersteunen in haar kernactiviteiten. Contractsubsidie wordt verstrekt aan instellingen en organisaties die voor de gemeente relevante diensten of producten kunnen leveren. De gemeente formuleert wat er moet gebeuren, de instelling of organisatie  bepaalt zelf hoe het moet gebeuren.

Wilt u in aanmerking komen voor structurele subsidie? Vul dan de online aanvraag in via Subsidie aanvragen. Een aanvraag wordt alleen in behandeling genomen als het volledig ingevulde formulier mét bijlagen op tijd is aangeleverd.

Incidentele subsidie

Het is voor een vereniging ook mogelijk om incidentele subsidie aan te vragen. Dit is een subsidie voor nieuwe activiteiten en/of eenmalige, kortdurende activiteiten met een vernieuwend karakter. Uitgangspunt is dat er een relatie is met de gemeentelijke doelstellingen. Incidentele subsidie aanvragen kan het hele jaar door, tot acht weken voor aanvang van de activiteit, op Subsidie aanvragen.

Informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente Grave. Bel 0486-477277 of mail naar info@grave.nl.