Aanvragen structurele subsidie voor 2022

Publicatiedatum: Woensdag 10 maart 2021

Lokale verenigingen, instellingen en organisaties die in aanmerking willen komen voor een structurele subsidie in 2022, kunnen vanaf aanstaande maandag 15 maart 2021 weer een online aanvraag indienen. Aanvragen kan tot 15 mei 2021.

Basis- en contarctsubsidie

Er bestaan twee vormen van structurele subsidie: basissubsidie en contractsubsidie. Basissubsidie wordt jaarlijks verstrekt om een vereniging te ondersteunen in haar kernactiviteiten. Contractsubsidie wordt verstrekt aan instellingen en organisaties die voor de gemeente relevante diensten of producten kunnen leveren. De gemeente formuleert wat er moet gebeuren; de instelling of organisatie bepaalt zelf hoe het moet gebeuren. Wilt u in aanmerking komen voor structurele subsidie? Ga dan naar Subsidie aanvragen en dien tussen 15 maart en 15 mei 2021 een aanvraag in.

Incidentele subsidie

Het is voor een vereniging ook mogelijk om incidentele subsidie aan te vragen. Dit is een subsidie voor nieuwe activiteiten en/of eenmalige, kortdurende activiteiten met een vernieuwend karakter. Uitgangspunt is dat er een relatie is met de gemeentelijke doelstellingen. Incidentele subsidie aanvragen kan het hele jaar door, tot acht weken voor aanvang van de activiteit.

Meer weten

Voor meer informatie kunt u terecht bij de gemeente Grave. Bel 0486-477277 of mail naar info@grave.nl.