Boek Kroonwerk Coehoorn

Publicatiedatum: Maandag 16 november 2020

Uitreiking boek door burgemeester roolvink en burgemeester Mittendorf

Afgelopen week ontvingen de Heumense burgemeester Mariët Mittendorf en de Graafse burgemeester Lex Roolvink het eerste exemplaar van het boek Kroonwerk Coehoorn, een verdedigingswerk van de Brabantse vestingstad Grave in het Gelderse Nederasselt.

Het boek gaat over de geschiedenis van het Kroonwerk Coehoorn, een verdedigingswerk dat, vanuit Grave gezien, aan de overkant van de Maas ligt. Het kroonwerk was onderdeel van de vroegere verdedigingswerken toen Grave nog een echte vestingstad was. Het kroonwerk werd rond 1700 gebouwd door vestingbouwer Menno van Coehoorn maar er is helaas weinig meer van overgebleven. Onder de grond zijn de muurwerken echter nog in goede staat en bovengronds zijn de contouren van het kroonwerk aangegeven met meidoornheggen. Met name op luchtfoto’s is dat goed te zien.

Het boek gaat uitgebreid in op de geschiedenis, het laatste hoofdstuk gaat over ideeën en plannen om dit belangrijke militaire erfgoed weer tot leven te wekken.