Burgemeester Roolvink; “Rommelmarkt niet verboden”

Publicatiedatum: Woensdag 16 september 2020

Recent verscheen onder andere in deze krant het bericht dat de gemeente Grave, op gezag van burgemeester Roolvink persoonlijk,  een rommelmarkt (schuur- en garageverkoop) zou hebben verboden. Dat verbod leidde tot onvrede en gemopper onder andere op social media.

Burgemeester Roolvink hecht er aan een en ander toe te lichten: “Het zijn door het coronavirus bijzondere tijden. Toen bekend werd dat deze rommelmarkt georganiseerd zou worden is vanuit de gemeente contact gezocht met de organisatoren. Aan hen is medegedeeld dat de gemeente het in deze coronatijd niet verstandig vindt om een dergelijk, vaak veel publiek trekkend evenement, te organiseren. Er is echter geen verbod opgelegd, er is slechts het advies gegeven om het niet te doen. In de praktijk blijkt namelijk dat bij een dergelijk evenement het publiek zich niet altijd aan de coronamaatregelen houdt zoals de anderhalvemetermaatregel. Organisatoren zijn in een dergelijk geval, zoals in de horeca de kroegbazen dat ook zijn, verantwoordelijk. Boetes kunnen fors oplopen.

Op basis van dat advies hebben de organisatoren besloten de rommelmarkt niet door te laten gaan. Maar er is door de gemeente of door mij persoonlijk geen verbod opgelegd”.