Eerste glasvezelkabel in Grave

Publicatiedatum: Woensdag 15 januari 2020

E-Fiber legt een glasvezelnetwerk aan in het hele Land van Cuijk. Na Sint Anthonis, Boxmeer en Cuijk is nu Grave aan de beurt. Op maandag 13 januari nam wethouder Anja Henisch zelf de schop ter hand om op symbolische wijze de eerste kabel in de grond te leggen. Naar verwachting is eind mei 2020 de hele gemeente Grave aangesloten op het nieuwe netwerk.

Klaar voor de toekomst

In Grave legt E-Fiber een openbaar, voor elke provider toegankelijk, glasvezelnetwerk aan. Dit wordt uitgevoerd door aannemer SPIE. “De komst van glasvezel en daarmee een supersnelle internetverbinding is echt noodzakelijk voor de leefbaarheid en toekomst van de gemeente Grave! De huidige internetverbinding werkt trager en de mogelijkheden zijn beperkt. Bij de razendsnelle ontwikkeling van alle nieuwe producten en diensten die aangesloten zijn op het internet, hebben we straks helemaal niets meer aan die oude techniek in de grond” aldus wethouder Anja Henisch.

Huisaansluiting

Alle huishoudens en bedrijven krijgen een gratis glasvezelaansluiting in huis. Indien men daadwerkelijk gebruik wil maken van het nieuwe netwerk, is het afsluiten van een glasvezel abonnement noodzakelijk. Dit is nog steeds mogelijk bij één van de providers.

Daarom glasvezel

We zijn steeds meer online. Een supersnelle en betrouwbare internetverbinding is een must. Glasvezel speelt in op onze groeiende vraag naar data, denk aan 1000 Mbit/s en tot wel 50x zo snel up- en downloaden. Daarnaast biedt glasvezel een nieuwe vrijheid. Gebruikers bepalen zelf bij wie ze internet, televisie en telefonie afnemen. Het is een open netwerk met meerdere aanbieders. Voor meer informatie, kijk op www.e-fiber.nl.

Over E-Fiber

E-Fiber is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanleg van glasvezel. E-Fiber vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op snel en betrouwbaar internet. Waar je ook woont, in een stad, dorp of buitengebied. Daarom investeert E-Fiber in infrastructuur, innovatie, techniek én in mensen.