Grave borstvoedingvriendelijke gemeente

Publicatiedatum: Maandag 28 januari 2019

Gemeente Grave is door het Voedingscentrum benoemd tot ‘borstvoedingvriendelijke gemeente’. Deze titel krijgen gemeenten als het moeders gemakkelijker wordt gemaakt om op openbare locaties hun kindje de borst te geven. Per vijftig pasgeborenen zijn hier een of meer plekken die het beeldmerk ‘voeden kan hier’ tonen, zodat vrouwen zeker weten dat zij welkom zijn om daar te voeden.

Wethouder Anja Henisch feliciteerde dinsdag 22 januari 2019 een van deze locaties: het consultatiebureau in Grave. Henisch: “Deze titel heeft ons verrast, maar niet verbaast. Grave neemt zelf het initiatief en daar zijn wij ontzettend trots op. Deze plaquette van het Voedingscentrum hoort hier thuis. Borstvoeding geven is gezond, natuurlijk en het geeft onze jongste inwoners een goede start. We hopen dat meer locaties zullen volgen.”

Borstvoedingvriendelijke locaties

Hoe vanzelfsprekender borstvoeding is en hoe positiever de omgeving, hoe meer vrouwen borstvoeding zullen (blijven) geven. Alle openbare locaties zoals winkels, bibliotheken, buurthuizen, zwembaden en horecagelegenheden kunnen een bijdrage leveren door een ‘Voeden kan hier’-wit-gele-sticker te plakken bij de hoofdingang of op een andere zichtbare plek. De sticker is aan te vragen op de website van het Voedingscentrum.

Foto: wethouder Anja Henisch onthult het plaquette borstvoedingvriendelijke gemeente op het consultatiebureau in Grave

V.l.n.r. Astrid Klomp, Anja Henisch, Désirée Rikken, Anne-Maartje Trutmans en Maria Numeijer