Inbrekers slaan toe op donkere dagen

Publicatiedatum: Dinsdag 22 oktober 2019

Als de dagen korter worden, stijgt het aantal inbraken. De duisternis is het beste maatje van de inbreker. Aan een onverlicht woning in de avonduren ziet de inbreker dat er niemand thuis is en kan hij ongezien zijn slag slaan. De oplossing is simpel: goede verlichting. Een verlichte omgeving schrikt dieven af en voorkomt woninginbraken.

Zorg ervoor dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Verlichting met een tijdschakelaar maakt al een enorm verschil. Gebruik niet een klein lampje om te doen of u thuis bent, want daar prikken inbrekers wel doorheen. Laat bijvoorbeeld ook een lamp aan op de bovenverdieping.

Verlichting bij de voordeur

Goede buitenverlichting is belangrijk bij alle deuren die vanaf de openbare weg zichtbaar en bereikbaar zijn. Maar vergeet ook niet om bij de voordeur een goede lamp op te hangen. Het gezicht van een persoon die voor de deur staat, moet goed verlicht worden. Zo kunt u een juiste afweging maken om de deur wel of niet te openen.

Beter signalement door goede verlichting

Tot slotte speelt verlichting ook een grote rol bij de pakkans na een inbraak. Goed licht zorgt voor een beter signalement van de inbreker. Daar is de politie enorm mee geholpen. De meeste heterdaad aanhoudingen zijn te danken aan snelle alarmering via het telefoonnummer 112 in combinatie met een goed signalement.