Inzamelactie taxussnoeisel zeer succesvol

Publicatiedatum: Vrijdag 6 september 2019

De jaarlijkse inzamelactie van stichting Taxus Taxi is zeer succesvol verlopen. In totaal is dit jaar ruim 346.000 kilogram taxussnoeisel ingezameld, goed voor ruim 3.000 chemotherapieën. Ruim 10% hiervan werd in het Land van Cuijk en Boekel ingezameld. Dat betekent 36.440 kilogram, goed voor ongeveer 300 chemotherapieën.

De massaal aangeboden taxusnaalden bevatten een belangrijke grondstof voor chemotherapieën tegen verschillende soorten kanker, zoals eierstok-, borst- en longkanker, maar ook tegen kanker van de slijmvliezen en in sommige gevallen voor chemotherapieën tegen alvleesklier- en slokdarmkanker.

Boven verwachting

“We hebben gemerkt dat door het droge weer de groei per haag en regio flink kan verschillen. Hierdoor heeft de één wat minder, maar de ander gelukkig een stuk meer taxus kunnen snoeien dan in andere jaren”, vertelt Werner Toonen van Taxus Taxi. Ondanks de weersomstandigheden was de opbrengst dit jaar boven verwachting.

Reden voor succes

Volgens Werner is het succes van de inzamelactie te danken aan meerdere factoren. “Zo weten steeds meer mensen van de inzameling en hebben we met Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel, Boerenbond, Intratuin en Welkoop een aantal goede partners waar mensen tijdens het seizoen een Taxus Taxi Tas kunnen halen voordat zij gaan snoeien. Onze partners brengen bovendien de actie onder de aandacht van hun bezoekers.”

Informatie over de inzameling van afval

Bekijk de website www.afvalaanbieden.nl
Download de AfvalApp www.deafvalapp.nl
Stuur een e-mail info@afvalaanbieden.nl
Volg Twitter www.twitter.com/BCA_LvCB
Bel de Afvalinfolijn

0485-338352