Jaarlijkse herdenking bevrijding Grave afgelast

Publicatiedatum: Dinsdag 15 september 2020

Traditiegetrouw vindt op 17 september de jaarlijkse herdenking van de bevrijding van Grave plaats. Bij die herdenking worden met name de (gevallen) bevrijders geëerd.

Dit jaar vindt de herdenking geen doorgang. In verband met de coronacrisis heeft burgemeester Roolvink, in samenspraak met de organisatoren, dit besluit genomen. Op de locatie, bij het bevrijdingsmonument bij de John S. Thompsonbrug, is te weinig ruimte om aan de anderhalvemetermaatregel te kunnen voldoen.

Dat de herdenking niet doorgaat wil niet zeggen dat er geen aandacht is voor die voor Grave zo bijzondere datum. Om de (gevallen) bevrijders te eren zal burgemeester Roolvink, samen met zijn vrouw en een klein gezelschap, op een niet nader genoemd tijdstip eerder die dag een krans leggen bij het bevrijdingsmonument. Daarbij zal burgemeester Roolvink ook kort het woord nemen. De uitgesproken tekst wordt daarna ter beschikking gesteld via deze website.