Kom erbij en kom koken!

Publicatiedatum: Donderdag 15 november 2018

Gratis kookworkshop voor uitkeringsgerechtigden

De gemeenten in het Land van Cuijk bieden inwoners met een uitkering de kans om een gratis kookworkshop te volgen op een van de drie smaakcentra in het Land van Cuijk. De workshops staan in het teken van gezonde voeding en gezond koken en worden mede georganiseerd door de GGD en het Smaakcentrum. Onder leiding van topkok Martien Bos, maken de deelnemers samen een gezond en betaalbaar 3-gangendiner. Kinderen mogen mee.

Aanmelden

Op 16 november 2018 is er al een eerste kookworkshop geweest in het smaakcentrum in Boxmeer. De volgende workshop is op 14 december 2018 van 15.00 – 18.00 uur in Langenboom. Kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom. Terwijl de volwassenen koken, kunnen de kinderen onder begeleiding fijn spelen. Daarna gaat iedereen samen aan tafel om te eten. Er kunnen maximaal 30 mensen meedoen met het koken. Meld u aan bij de gemeente via het online aanmeldformulier of via 0486-477277.

Waarom deze workshops

Het gaat om een actie in het kader van het terugdringen van gezondheidsverschillen. Voor mensen met een laag inkomen kan het moeilijker zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Met deze kookworkshops willen de gemeenten de deelnemers laten ervaren dat het voor iedereen mogelijk is om gezond en goedkoop te koken. Bovendien is het heel gezellig om samen met anderen te koken.