Maak het inbrekers niet te makkelijk

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of een dagje weg. Het is ook een periode waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners weg zijn of omdat er bijvoorbeeld een raam wordt opengelaten. Bel bij een verdachte situatie direct de politie via 112. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om inbrekers te pakken. Lees ook onderstaande tips om inbraak of insluiping bij u thuis te voorkomen:

Dagje weg, Ramen dicht en deur op slot

Ramen en deuren staan met mooi weer vaak open. Een insluiper kan dan zonder in te breken een woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen altijd op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg ook geen kostbare spullen in het zicht.

Op vakantie, Licht de buren in en geef uw woning een bewoonde indruk

Maak gebruik van lampen met een tijdschakelaar en vertel uw vertrouwde buren wanneer u op vakantie gaat. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto op uw oprit te zetten en een lamp aan te doen.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

Naast deze tips blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo met minimaal 2 sterren en het ®-teken