Maak kans op € 5.000,- voor uw vrijwilligersorganisatie

Publicatiedatum: Vrijdag 23 november 2018

Kent u, of maakt u onderdeel uit van, een vrijwilligersorganisatie die van onschatbare waarde is voor de gemeente Grave? Geef deze organisatie dan voor 11 december 2018 op voor de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’.

Uitreiking

Op 15 januari 2019 worden de ‘Meer dan handen vrijwilligersprijzen’ uitgereikt door minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Gemeenten kunnen hiervoor lokale vrijwilligersorganisaties, -initiatieven en -projecten voordragen die in hun ogen het verschil maken voor de gemeente. Landelijke organisaties kunnen zichzelf aanmelden.

Wat zijn de prijzen

Elke gemeente kan maximaal drie initiatieven aandragen voor deze award. Wanneer de gemeente uw organisatie aandraagt, maakt deze kans op de volgende prijzen:

• De juryprijs van € 5.000,-
  • De publieksprijs van € 2.000,-
  • Een workshop om de eigen vrijwilligersorganisatie te pitchen/presenteren

Hoe kunt u uw organisatie opgeven

Stuur vóór 11 december 2019 een e-mail naar de gemeente met de naam van de vrijwilligersorganisatie die het volgens u verdient om genomineerd te worden. Vermeld daarbij in maximaal 200 woorden waarom juist deze organisatie kans moet maken op een Meer dan handen vrijwilligersprijs. Mail dit naar info@grave.nl. Zet erbij dat het gaat om de "Meer dan handen vrijwilligersprijs".

Selectie en nominatie

De gemeenten maken een selectie op basis van de aangeleverde informatie. Elke gemeente kiest maximaal drie initiatieven en maakt deze nominaties bekend op de gemeentepagina. De gemeenten sturen de nominaties vervolgens door naar de landelijke organisatie.

Informatie

Meer informatie over de Meer dan handen vrijwilligersprijs vindt u op www.vrijwilligersprijzen.nl.