Monseigneur Borretweg volgende week weer open

Publicatiedatum: Vrijdag 21 december 2018

In augustus 2018 zijn er werkzaamheden gestart in de Willem Verheidenstraat, de Willem Jacobstraat, de Monseigneur Borretweg, het Bikkelkampplein en de Hertogsgraafsingel. De werkzaamheden betroffen onder andere de aanleg van een regenwaterriool, een wadi, een nieuwe gasleiding, het verwijderen van oude leidingen, de aanleg van parkeervakken en andere herinrichtingswerkzaamheden. Gedurende deze werkzaamheden waren veel straten voor het verkeer afgesloten.

Einde werkzaamheden in zicht

Het einde van de werkzaamheden is echter in zicht. De Hertogsgraafsingel, de Willem Verheidenstraat en de Willem Jacobstraat zijn inmiddels weer opengesteld voor het verkeer. Op dit moment richt alle aandacht zich op de Monseigneur Borretweg. Deze weg wordt opnieuw bestraat. De werkzaamheden aan de Monseigneur Borretweg zijn zaterdag 22 december 2018 afgerond. Dat betekent dat daarna (in de kerstweek) de Monseigneur Borretweg weer toegankelijk is voor het (doorgaande) verkeer. Daarmee zal ook de verkeersoverlast in de wijk door zoek- en sluipverkeer afnemen.

Willem Verheidenstraat

Deze week worden ook de werkzaamheden aan de voetpaden in de Willem Verheidenstraat afgerond. Deze voetpaden worden voorzien van nieuwe tegels.

Laatste werkzaamheden

In januari 2019, mits het weer het toelaat, wordt de rest van de werkzaamheden afgerond. Het gaat dan om het aanbrengen van beplanting en het op orde brengen van het terrein waar bouwmateriaal lag opgeslagen. Ook worden nog enkele voetpaden voorzien van nieuwe trottoirtegels.