Nieuwbouw Mooiland binnenstad Grave stap dichterbij

Publicatiedatum: Woensdag 17 juni 2020

Medewerker van Mooiland en Wethouder ontertekenen contract

Op 16 juni 2020 ondertekenden Mooiland en de gemeente Grave een anterieure overeenkomst. Daarmee is de realisatie van het nieuwbouwproject Oliestraat-Maaskade een stap dichterbij.

Voor het project sloopt Mooiland de huidige bebouwing op de hoek Oliestraat- Maaskade en bouwt daarvoor in de plaats 41 sociale huurappartementen. Mooiland wil nog eind dit jaar starten met de sloopwerkzaamheden.

Energiezuinig en duurzaam

Er is in de afgelopen periode hard aan het plan gewerkt. Mooiland vervangt de huidige 31 appartementen voor 41 energiezuinige en duurzame appartementen. “Het sluiten van deze overeenkomst tussen de gemeente en Mooiland is een belangrijke en mooie stap richting daadwerkelijke realisatie van het plan” zegt Bart Kivits, directeur Vastgoed bij Mooiland. Wethouder Lemmen vult aan: ”Het plan vormt een waardevolle aanvulling voor de Graafse binnenstad. Aan de Oliestraat ontstaat, samen met de naastgelegen plannen, een prachtig stukje Grave”.

Mix twee- en driekamerappartementen

De huurprijzen beginnen vanaf 590 euro (prijspeil 2020). Duurzaamheid, architectuur en comfort zijn thema’s die centraal stonden bij de totstandkoming van het plan. Van buiten wekt het de indruk een aaneenschakeling van kleine panden te zijn, maar achter deze gevels gaan 41 appartementen schuil, allemaal bereikbaar per lift. Mooiland investeert in duurzaamheid door extra zonnepanelen, een zeer goede isolatie en duurzame installaties. “Het worden comfortabele, duurzame én betaalbare appartementen” vertelt Maurice van Nistelrooij, projectontwikkelaar bij Mooiland. “Zowel jong als oud kan hier in de toekomst prettig wonen op een prachtige locatie met voorzieningen om de hoek”.

Informatiebijeenkomsten

Mooiland heeft samen met de gemeente Grave, in de aanloop naar het sluiten van de overeenkomst, begin maart informatiebijeenkomsten georganiseerd. Met de reacties van deze bijeenkomsten is het plan verder uitgewerkt. Met als resultaat dat er nu een definitief ontwerp ligt dat past in de vestingvisie. Ook de commissie ruimtelijke kwaliteit heeft het ontwerp positief beoordeeld.

Starten bouwwerkzaamheden

Nog voor de zomervakantie wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Gelijktijdig met deze aanvraag wordt ook het bestemmingsplan gewijzigd om het project mogelijk te maken. Mooiland wil eind dit jaar starten met de sloopwerkzaamheden. Aansluitend starten in 2021 dan de bouwwerkzaamheden. Mooiland verwacht dat de woningen in de zomer van 2022 gerealiseerd zijn.

Interesse

Zorg dat u ingeschreven staat als woningzoekende bij Mooiland. Op de website www.mooiland.nl vindt u een projectpagina over dit nieuwbouwproject. U kunt zich hier ook aanmelden als geïnteresseerde. Als u dit doet, informeert Mooiland u zodra de start van de verhuur begint.

Impressietekeing van nieuwbouwoningen