Opruimen boombladeren en plaatsing bladmanden

Publicatiedatum: Donderdag 11 oktober 2018

Het is herfst dus vallen de bladeren weer van de bomen. Met name grote bomen verliezen veel blad. Dat kan overlast veroorzaken, bijvoorbeeld bij nat weer kunnen gladde trottoirs ontstaan.

Om overlast te voorkomen, willen de gemeente Grave het afgevallen blad zo snel mogelijk opruimen. U kunt daarbij helpen. Afhankelijk van het tijdstip van vallende bladeren plaatst team wijkbeheer voor de gemeente vanaf half oktober de bladmanden. Deze bladmanden zijn bedoeld voor het blad dat van gemeentebomen afkomt. Het is niet de bedoeling om tuinafval of ander afval in de bladmanden te deponeren. Bij misbruik van de bladmand wordt deze weggehaald. Kijk hier voor de actuele datums wanneer de veeg- zuigauto in uw dorp  het blad komt opruimen.

Team wijkbeheer zal regelmatig de bladmanden legen. Mocht het toch gebeuren dat de bladmand niet tijdig wordt leeggemaakt, dan kunt u dit melden via het meldingssysteem Fixi. Eind december, als al het blad van de bomen is gevallen, worden de bladmanden weer opgeruimd.

Bladmanden worden op een vaste locatie neergezet. Verzoeken tot verplaatsing kunnen via het meldingssysteem Fixi worden gedaan. Naar aanleiding van dit verzoek zal bekeken worden of de bladmand volgend jaar op een andere locatie komt te staan. In het buitengebied worden geen bladmanden geplaatst.