Sjors Sportief & Sjors Creatief breken opnieuw records

Publicatiedatum: Woensdag 18 september 2019

De populariteit van “Sjors” stijgt naar ongekende hoogtes. Voor het 10e jaar op rij werd het inschrijfrecord verbroken. Het sport- en cultuurstimuleringsproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ in de gemeente Cuijk en Grave heeft al 1400 inschrijvingen mogen ontvangen en inschrijven is nog het hele schooljaar door mogelijk. De gemeente Mill en Sint Hubert doet ook mee, maar brengt het boekje over een paar weken uit.

Populair

Onder andere hiphop dansen, turnen voor meisjes en kleutergymnastiek hadden al snel veel inschrijvingen. Ook hadden de kinderen overduidelijk zin om lipgloss, spiegeltjes, en spijkerplankjes voor de kerst te maken. Kinderen krijgen het advies om de website www.sjorssportief.nl goed in de gaten te houden, want verenigingen bieden in verband met doorslaand succes nieuwe cursussen aan. Activiteiten die al vol zitten hebben vaak een wachtlijst. Bij voldoende animo mogen de kinderen die op de wachtlijst staan ook gewoon nog gaan ‘proeven’ aan de activiteit van hun eerste keus. Verder zijn er nog voldoende plaatsen voor vele activiteiten. Het hele schooljaar kan er gewoon nog ingeschreven worden.

Laagdrempelig

Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier, vaak gratis, kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Cuijk en Grave hebben samen met haar sportverenigingen en cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders de krachten gebundeld en het resultaat is te zien in het overvolle Sjorsboekje, waarin bijna 100 activiteiten worden aangeboden. Alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van de basisscholen uit Grave en Cuijk hebben een exemplaar van het Sjorsboekje ontvangen. Deze is ook op de website www.sjorssportief.nl in te zien.

Meer informatie

Het verbinden van kinderen aan sport en cultuur is een van de speerpunten uit het gemeentelijk beleid. ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ zijn instrumenten die de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert inzetten om hun beleidsdoelen te behalen op het gebied van sport en cultuur. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer informatie: info@sjorssportief.nl