Thema-avond door Terres des Hommes en WATCH Nederland over mensenhandel en tienerprostitutie in Oost-Brabant op 10 december 2018

Publicatiedatum: Donderdag 6 december 2018

Locatie: Auditorium Van Abbe Museum

Datum en tijd: 10 december 19.30 uur

Mensenhandel en tienerprostitutie in het bijzonder staan regelmatig volop in de aandacht. Helaas ook in Oost-Brabant. Wat gebeurt er in onze regio, hoe herken je de signalen bij jongeren in jouw buurt? En bij wie kun je terecht?

Terres des Hommes en WATCH Nederland nodigen u op 10 december 2018 19.30 uur uit in het Auditorium van het Van Abbe Museum te Eindhoven voor een eenmalige thema-avond omtrent casuïstiek, preventie en aanpak van deze problematiek in Oost-Brabant. Ook lanceert WATCH Nederland op deze avond een unieke campagne waarbij een bijzonder beroep wordt gedaan op prostitutieklanten en hun verantwoordelijkheid als eerstelijns getuigen. Er zijn slechts 130 plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

Aan de hand van casuïstiek uit de regio wordt o.l.v. Lex Roolvink, burgemeester van Grave en Voorzitter Regionale Tafel Mensenhandel, tekst en uitleg gegeven over de strijd tegen mensenhandel, waaronder tienerprostitutie.

Specialisten vertellen uit de dagelijkse praktijk. Aan het woord komen de Politie, het OM, de GGD, Veilig Thuis, Humanitas, het Leger des Heils, Lumens, Neos, MO Den Bosch en WATCH Nederland.

Na afloop van de presentatie is er volop gelegenheid de burgemeester en overige sprekers vragen te stellen. Hierna is er voor de pers gelegenheid tot individuele interviews.

Wilt u deze avond bijwonen, dan kunt u zitplaatsen reserveren (maximaal twee personen) via de website van Terres des Hommes.

Voor meer informatie kunt u bellen met de communicatie afdeling van Terres des Hommes of WATCH Nederland of met de organisatoren van deze thema-avond, Gideon van Aartsen van Terre des Hommes/WATCH Nederland (06-51619808) en Nathalie Verdonschot van CKM-Fier/WATCH Nederland (06-30448288).