Nieuws

Nieuwe lijst met waardevolle bomen

Publicatiedatum: Dinsdag 19 februari 2019

De gemeente Grave heeft een lijst waardevolle bomen vastgesteld. Als een eigenaar een boom van de lijst wil kappen is hiervoor een omgevingsvergunning nodig. Deze lijst moet binnenkort geactualiseerd worden.

Lees verder

Stadhuis gesloten tijdens Carnaval, uitgezonderd voor geboorte- en overlijdensaangifte

Publicatiedatum: Dinsdag 19 februari 2019

Het stadhuis is op maandag 4 en dinsdag 5 maart 2019 gesloten in verband met Carnaval. Ook telefonisch zijn wij op deze dagen niet bereikbaar. Uitsluitend voor het doen van geboorte- en overlijdensaangifte is De Burgerlijke Stand op maandag en dinsdag tussen 9.00 en 10.00 uur geopend.

Lees verder

WOZ-bezwaar laten indienen door WOZ-bureau? Neem eerst zelf contact op met uw gemeente

Publicatiedatum: Maandag 18 februari 2019

Rond deze tijd gaan weer allerlei bureaus adverteren; “WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" U heeft dat vast wel eens ergens gelezen. Hoe werkt het eigenlijk? Is het wel gratis?

Lees verder

Aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2019 / WOZ-beschikking 2019

Publicatiedatum: Maandag 18 februari 2019

Medio februari 2019 is het aanslagbiljet 2019, tevens WOZ-beschikking 2019, verstuurd. Hebt u zich de afgelopen jaren aangemeld bij MijnOverheid? Dan krijgt u het aanslagbiljet niet per post toegestuurd.

Lees verder

Subsidie voor afkoppelen regenpijp

Publicatiedatum: Donderdag 14 februari 2019

De gemeente Grave wil inwoners graag stimuleren om hun regenpijp af te koppelen en het hemelwater te laten infiltreren in de tuin. U kunt hier nu subsidie voor aanvragen.

Lees verder

Onderzoek woonwensen: laat uw wensen weten en vul de vragenlijst in

Publicatiedatum: Donderdag 14 februari 2019

De gemeente Grave doet mee aan een regionaal woonwensenonderzoek onder de inwoners. Bent u tevreden over uw huidige woning? Of denkt u er misschien over om te verhuizen? Waar en hoe zou u dan willen wonen? De gemeente gebruikt dit onderzoek om te bepalen of het woonbeleid moet worden aangepast.

Lees verder

Reconstructie N324; wegafsluitingen

Publicatiedatum: Donderdag 14 februari 2019

Weggedeelten twee keer vier weken afgesloten.

Lees verder

Zelfstandig stemmen met een visuele beperking: Grave een van de elf proefgemeenten

Publicatiedatum: Donderdag 14 februari 2019

Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. In elf gemeenten kunnen mensen met een visuele beperking zelfstandig stemmen. Gemeente Grave is een van deze gemeenten.

Lees verder

Tekenceremonie Participatieverklaringen in Grave

Publicatiedatum: Woensdag 13 februari 2019

Op maandag 4 februari 2019 ondertekenden statushouders uit de gemeente Grave de participatieverklaring, in het bijzijn van wethouder Anja Henisch, medewerkers en vrijwilligers van Sociom, familie, vrienden en buurtgenoten.

Lees verder

Doet je fietsverlichting het nog

Publicatiedatum: Maandag 11 februari 2019

Kijk even of de batterijtjes van je fietsverlichting het nog doen. Tip: zorg dat je altijd een voorraadje batterijen thuis hebt, op een vaste plek. Dan is het zelfs in de drukke ochtendspits zó gepiept om er even een nieuwe in te zetten.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.