Nieuws

Informatie over het coronavirus

Publicatiedatum: Donderdag 29 april 2021

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees verder

Samen sterk voor de jeugd

Publicatiedatum: Woensdag 5 mei 2021

De gemeenten in het Land van Cuijk maken het mogelijk dat er in deze tijd extra aandacht voor jongeren is. Mede vanuit het actieprogramma 'Jeugd aan zet' organiseert Welzijnsorganisatie Sociom allerlei (online) activiteiten voor de jeugd.

Lees verder

Nieuwe wandelroute geopend

Publicatiedatum: Woensdag 5 mei 2021

Sinds vrijdag 30 april 2021 kunnen wandelaars die houden van een stevige wandeling - met diepgang - hun hart ophalen. Die dag openden Zuster Angela, van het klooster Sint Josephsberg in Megen en Ina Adema, Commissaris van de Koning ‘Ons Kloosterpad’. Het pad loopt in 15 etappes door 330 km prachtig Brabants landschap en langs een vijftigtal kloosters.

Lees verder

Dodenherdenking 4 mei 2021

Publicatiedatum: Dinsdag 4 mei 2021

Tijdens de Nationale Herdenking, jaarlijks op 4 mei, herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna.

Lees verder

Nieuwe webinars GGD Hart voor Brabant

Publicatiedatum: Maandag 3 mei 2021

GGD Hart voor Brabant verzorgt in mei verschillende nieuwe webinars. Deze webinars zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Het enige wat u hoeft te doen is u aan te melden voor het webinar dat u interessant vindt. Dat kan via www.ggdhvb.nl/webinars.

Lees verder

Deelname aan gemeenteraadsverkiezingen Land van Cuijk

Publicatiedatum: Vrijdag 30 april 2021

Bent u van plan om met een partij/lijst deel te nemen aan de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk? Dan is het goed om te weten welke stappen u daarvoor moet zetten. Daarom organiseren we op woensdag 12 mei 2021 van 19.00 uur tot 20.00 uur nogmaals een digitale informatiebijeenkomst.

Lees verder

Dodenherdenking 2021 zonder publiek

Publicatiedatum: Vrijdag 30 april 2021

De dodenherdenking 2021 vindt plaats zonder publiek. Dit in verband met de coronamaatregelen.

Lees verder

Opening buitenterrassen eet- en drinkgelegenheden

Publicatiedatum: Woensdag 28 april 2021

Sinds woensdag 28 april 2021 mogen de buitenterrassen van eet- en drinkgelegenheden weer open. Er gelden wel voorwaarden.

Lees verder

Grave blijft samenwerken met Sjors Sportief en Sjors Creatief

Publicatiedatum: Woensdag 28 april 2021

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn niet meer weg te denken in de gemeente Grave. Dit stimuleringsproject laat kinderen laagdrempelig kennismaken met sport en cultuur. De komende weken kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten eenvoudig aanmelden voor het volgende schooljaar.

Lees verder

Geef uw tips en opmerkingen door aan de provincie

Publicatiedatum: Woensdag 28 april 2021

Op dit moment liggen 2 provinciale documenten ter inzage, die voor alle Brabantse gemeenten, inwoners en bedrijven relevant zijn. Het gaat om de Brabantse ontwerp Omgevingsverordening en om het ontwerp Regionaal Water en Bodem Programma 2022-2027.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.