Nieuws

Informatie over het coronavirus

Publicatiedatum: Dinsdag 14 september 2021

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees verder

Met subsidie uw regenpijp afkoppelen

Publicatiedatum: Dinsdag 21 september 2021

Regen, sneeuw en hagel dat op uw dak valt, komt via uw regenpijp in het riool terecht. U kunt als inwoner van de gemeente Grave subsidie krijgen als u uw regenpijp afkoppelt en het hemelwater verwerkt in de tuin. Dit is niet alleen goed voor uw eigen bomen en planten; het draagt ook bij aan de klimaatbestendigheid van de omgeving.

Lees verder

Grootschalige inkoopactie isolatie, zonnepanelen en verwarmingsisolaties

Publicatiedatum: Maandag 20 september 2021

Alle vijf gemeenten in het Land van Cuijk organiseren een grootschalige inkoopactie energiebesparing voor huiseigenaren. Daarbij gaat het om energiebesparende maatregelen zoals isolatie, zonnepanelen en verwarmingsinstallaties. De gemeenten bieden lokale uitvoerders de mogelijkheid om de werkzaamheden van de actie uit te voeren.

Lees verder

Kerkenvisie Grave: vrijwilligers parochie Velp en Grave aan het woord

Publicatiedatum: Zaterdag 18 september 2021

De gemeente Grave stelt, in samenwerking met diverse partijen, een kerkenvisie op. Een visie op de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente. In een reeks artikelen vertellen inwoners van Grave hoe zij daar tegen aan kijken. Vandaag zijn dat Wilma en Frans Maassen, vrijwilligers van de parochie in Velp en Grave en Nel Schuts, inwoonster van Velp en als vrijwilliger onder meer actief geweest in het kerkbestuur van Velp.

Lees verder

Herdenking bevrijding Grave, speech burgemeester Van Asseldonk

Publicatiedatum: Vrijdag 17 september 2021

Jaarlijks wordt op 17 september herdacht dat Grave op die dag in 1944 werd bevrijd. Deze jaarlijkse herdenking vindt plaats bij het bevrijdingsmonument aan de voet van de brug over de Maas; de  John S. Thompsonbrug. In verband met de coronamaatregelen vond de herdenking dit jaar plaats in klein gezelschap. Burgemeester Van Asseldonk sprak daarbij de aanwezigen toe. De speech van de burgemeester kunt u hier downloaden.

Lees verder

Kom jij ook naar de expositie; 'De vele gezichten van dementie'?

Publicatiedatum: Vrijdag 17 september 2021

Wil jij antwoorden op je vragen over dementie? Kom dan dinsdag 21 september naar de expositie 'De vele gezichten van dementie' op het Catharinahof in Grave. Van 10.00 - 20.00 uur zijn deskundigen aanwezig om al je vragen over dementie te beantwoorden.

Lees verder

Presentatie Kerkenvisie gemeente Grave

Publicatiedatum: Vrijdag 17 september 2021

De Kerngroep Kerkenvisie Gemeente Grave nodigt alle geïnteresseerden en betrokkenen op 29 september 2021 om 19.30 uur graag uit voor een presentatie van de Kerkenvisie gemeente Grave.

Lees verder

Hoe bestrijd jij eenzaamheid? Geef je tips door!

Publicatiedatum: Donderdag 16 september 2021

Eenzaamheid is een thema dat sinds corona steeds meer naar de voorgrond is gekomen. Een thema waar iedereen waarschijnlijk in zijn of haar leven vroeg of laat mee te maken krijgt.

Lees verder

Jaarrekening Grave 2020; Accountant Deloitte positief

Publicatiedatum: Woensdag 15 september 2021

'De gemeente Grave merken wij aan als een gemeente met een sterke financiële positie. Dit meten wij af aan drie criteria, namelijk de solvabiliteit, de netto-schuldquote en de structurele exploitatieruimte’.

Lees verder

Nieuw inzamelpunt voor luiers in Grave

Publicatiedatum: Dinsdag 14 september 2021

Vanaf dinsdag 14 september 2021 staan in Grave voortaan twee luiercontainers op de locatie Gasthuishoeve.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.