Nieuws

Informatie over het coronavirus

Publicatiedatum: Woensdag 29 september 2021

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees verder

Brug bij Grave afgesloten van 30 oktober 20.00 uur tot 1 november 05.00 uur

Publicatiedatum: Woensdag 27 oktober 2021

De slim-fit-coat die in gebruik is voor het schilderwerk aan de brug, wordt verplaatst naar het 6e brugdeel. Van zaterdag 30 oktober 2021 (20.00 uur) tot maandagochtend 1 november 2021 (05.00 uur) is de brug weer afgesloten voor verkeer.

Lees verder

Stadhuis gesloten in verband met voorbereiding herindeling

Publicatiedatum: Woensdag 27 oktober 2021

Vanwege een personeelstraining ter voorbereiding op de gemeente Land van Cuijk sluit het stadhuis op donderdagmiddag 4 november aanstaande om 12.30 uur. Op deze middag is ons telefonisch informatiecentrum tussen 12.00 en 16.00 uur niet bereikbaar.

Lees verder

Infiltratiebuis; met subsidie uw regenpijp afkoppelen

Publicatiedatum: Dinsdag 26 oktober 2021

De herfst is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De afgelopen weken hebben wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uitgelicht waar u mee aan de slag zou kunnen. Dit is de laatste week en daarmee de laatste mogelijkheid die wij aanraden: de infiltratiebuis.

Lees verder

Ophalen gft: vanaf 1 november een keer in de twee weken

Publicatiedatum: Maandag 25 oktober 2021

We stemmen het ophalen van het groente-, fruit-, tuinafafval en etensresten (gft) af op het seizoen. Daarom verandert vanaf 1 november 2021 de inzameling van uw gft. In de wintermaanden november t/m maart zet u de gft-container een keer in de twee weken aan straat.

Lees verder

Het najaar: het vergeten plantseizoen

Publicatiedatum: Vrijdag 22 oktober 2021

Het najaar is hét ideale moment om te planten! Pak je voorsprong op de lente en geniet eerder van een groene en bloeiende (voor)tuin! Wil jij ook een groenere straat? Trommel dan je straatgenoten op en meld je aan voor een vergroeningsactie van de voortuinen in jouw straat.

Lees verder

Tips voor een succesvol co-ouderschap

Publicatiedatum: Vrijdag 22 oktober 2021

Bij een scheiding komen vaak moeilijke emoties kijken voor zowel ouders als kinderen. Co-ouderschap maakt deze periode nóg uitdagender. En is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe je de gedeelde opvoeding zo soepel mogelijk laat verlopen? CJG Land van Cuijk geeft tips.

Lees verder

4 weken gratis compost op de minimilieustraat

Publicatiedatum: Donderdag 21 oktober 2021

U kunt vier zaterdagen gratis compost afhalen op de minimilieustraten. De actie loopt van zaterdag 23 oktober 2021 tot en met zaterdag 13 november 2021.

Lees verder

Nadere regel Corona-compensatie OZB gemeente Grave

Publicatiedatum: Donderdag 21 oktober 2021

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Grave; gelet op de Algemene Subsidieverordening gemeente Grave 2017 en de negatieve financiële effecten van de door de Rijksoverheid ingestelde coronamaatregelen, besluit vast te stellen, de Nadere regel Corona-compensatie OZB gemeente Grave.

Lees verder

Locaties stembureau bekend

Publicatiedatum: Donderdag 21 oktober 2021

Voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Land van Cuijk op woensdag 24 november 2021 zijn in onderstaande lokaliteiten een stembureau gevestigd.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.