Nieuws

Informatie over het coronavirus

Publicatiedatum: Woensdag 25 november 2020

Het RIVM adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Om de mogelijke verspreiding in deze provincie in kaart te brengen, start het RIVM morgen een steekproef naar COVID-19.

Lees verder

Samen leveren we een topprestatie met onze afvalinzameling

Publicatiedatum: Vrijdag 27 november 2020

Uit landelijk onderzoek op het gebied van huishoudelijk afval blijkt dat de Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel hoog scoort.

Lees verder

Stichting Leergeld Land van Cuijk laat kinderen meedoen

Publicatiedatum: Donderdag 26 november 2020

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn.

Lees verder

Mantelzorgvergoedingen van zorgverzekeraars

Publicatiedatum: Woensdag 25 november 2020

Van welke vergoedingen kun je gebruikmaken om de zorg voor je naaste vol te houden en goed voor jezelf te blijven zorgen? Met een aanvullende verzekering hebben mantelzorgers vaak recht op allerlei vergoedingen, maar dit weten ze niet altijd.

Lees verder

Hoe voorkom je stress bij je kind tijdens de feestmaanden

Publicatiedatum: Woensdag 25 november 2020

Sinterklaas is nog niet uitgezwaaid of je staat de kerstboom alweer te versieren. November en december zijn vaak drukke maanden vol gezelligheid.

Lees verder

Statement voorzitters Brabantse Veiligheidsregio’s

Publicatiedatum: Woensdag 25 november 2020

Gezamenlijk statement, gericht aan alle Brabanders, van de voorzitters van de drie veiligheidsregio's.

Lees verder

Zetmop60: Energie besparen in 1 minuut

Publicatiedatum: Maandag 23 november 2020

In 1 minuut tijd 60 euro per jaar besparen op uw energierekening. Het kan! De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80 graden, maar werken efficiënter op 60 graden. Door uw cv-ketel binnen 1 minuut naar die 60 graden terug te brengen (het verwarmingswater, niet het tapwater) is tot wel 60 euro per jaar te besparen.

Lees verder

Gladheidbestrijding

Publicatiedatum: Vrijdag 20 november 2020

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Hoorzitting herindeling gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis

Publicatiedatum: Woensdag 18 november 2020

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken van de Tweede Kamer der Staten-Generaal is begonnen met de schriftelijke voorbereiding van het wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Lees verder

Boek Kroonwerk Coehoorn

Publicatiedatum: Maandag 16 november 2020

Afgelopen week ontvingen de Heumense burgemeester Mariët Mittendorf en de Graafse burgemeester Lex Roolvink het eerste exemplaar van het boek Kroonwerk Coehoorn, een verdedigingswerk van de Brabantse vestingstad Grave in het Gelderse Nederasselt.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.