Nieuws

Gemeente Grave deelt uit

Publicatiedatum: Dinsdag 15 september 2020

Huishoudens krijgen voucher ter waarde van 45 euro voor duurzame producten.

Lees verder

Jaarlijkse herdenking bevrijding Grave afgelast

Publicatiedatum: Dinsdag 15 september 2020

Jaarlijkse herdenking bevrijding Grave afgelast. Op de locatie, bij het bevrijdingsmonument bij de John S. Thompsonbrug, is te weinig ruimte om aan de anderhalvemetermaatregel te kunnen voldoen.

Lees verder

Wethouder Busser vervangt wethouder Joosten

Publicatiedatum: Vrijdag 11 september 2020

Zoals bekend is wethouder R. (Rick) Joosten (Grave) al enige tijd met ziekteverlof. Omdat het er naar uitziet dat hij voorlopig nog niet zal terugkeren, heeft de gemeenteraad van Grave in de raadsvergadering van 1 september jongstleden de heer I. (Ike) Busser benoemd als tijdelijk vervanger.

Lees verder

Hoe gaat het met ons

Publicatiedatum: Woensdag 9 september 2020

De GGD Hart voor Brabant start op 7 september 2020 met een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van Brabantse inwoners: de GGD Gezondheidsmeter 2020.

Lees verder

GGD prikt en beschermt tegen baarmoederhalskanker

Publicatiedatum: Woensdag 9 september 2020

Eind augustus ontvingen meisjes die dit jaar 13 worden een oproep voor de HPV-vaccinatie. Dit voorjaar gingen de vaccinaties niet door om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen.

Lees verder

Controle hondenbelasting

Publicatiedatum: Woensdag 9 september 2020

De gemeente controleert binnenkort het hondenbezit in diverse delen van de gemeente. Zo stellen we vast wie wel een hond bezit maar daarvoor geen hondenbelasting betaalt.

Lees verder

Actualiseren redactionele adressen gemeentegids 2021

Publicatiedatum: Maandag 7 september 2020

De gemeente Grave en uitgeverij Akse Media te Den Helder zijn gestart met de voorbereidingen van de nieuwe gemeentegids. Ook dit jaar is de gids weer een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over uw gemeente.

Lees verder

Opruimactie ‘Clean-up Grave’ 19 september 2020

Publicatiedatum: Vrijdag 4 september 2020

Op zaterdag 19 september a.s. is het World Clean-up Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar, waarbij mensen uit 180 landen de handen uit de mouwen steken om hun omgeving op te schonen.

Lees verder

Voortaan dagelijks telefonisch spreekuur Sociom “Uit elkaar. En dan?”

Publicatiedatum: Woensdag 2 september 2020

Een toegankelijk, laagdrempelig spreekuur voor mensen met vragen rond scheiden of uit elkaar gaan. Daar blijkt behoefte aan. Daarom start het Scheidingsloket van Sociom met een dagelijks telefonisch spreekuur voor alle inwoners van het Land van Cuijk.

Lees verder

Campagne Senioren en Veiligheid

Publicatiedatum: Maandag 31 augustus 2020

In september 2020 start vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met vele andere partijen, de campagne senioren en veiligheid. Met als doel senioren bewust te maken en handelingsperspectief te bieden in wat ze zelf kunnen doen om slachtofferschap te voorkomen.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.