Nieuws

Breng uw idee voor de gemeente Grave tot leven

Publicatiedatum: Dinsdag 2 juli 2019

Heeft u een idee over hoe het anders kan in de gemeente Grave? Een idee om de gemeente nóg beter, aantrekkelijker, veiliger of socialer te maken? Kom dan op woensdagavond 25 september 2019 naar het stadhuis en presenteer uw idee aan de politiek tijdens de motiemarkt.

Lees verder

Spreekuren wethouders in de zomervakantie

Publicatiedatum: Dinsdag 2 juli 2019

Vanaf vrijdag 19 juli 2019 komen de spreekuren van de wethouders Anja Henisch, Ben Peters en Rick Joosten te vervallen in verband met het zomerreces.

Lees verder

Voorkomen is beter dan recyclen

Publicatiedatum: Maandag 1 juli 2019

Minder afval produceren is nog beter dan afval recyclen of hergebruiken. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee. We weten het allemaal, maar hoe doe je dat?

Lees verder

Respijtzorg: noodzakelijk voor alle mantelzorgers

Publicatiedatum: Maandag 1 juli 2019

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk adviseert goede zelfzorg. De zomer staat weer voor de deur! De vakantieplannen vliegen ons om de oren. Maar vakantie is niet altijd vanzelfsprekend. Mantelzorgers zijn vaak gebonden aan huis en aan hun dagelijkse zorgtaak. Toch is het ook voor mantelzorgers mogelijk om (kort) weg te gaan. Hoe? Door vervangende mantelzorg te regelen, ook wel respijtzorg genoemd.

Lees verder

Inspraak vrachtwagenheffing

Publicatiedatum: Maandag 1 juli 2019

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt, in navolging van onze buurlanden, een wetsvoorstel voor vrachtwagenheffing voor. Binnenlandse en buitenlandse houders van vrachtwagens betalen per kilometer, op autosnelwegen en een aantal andere wegen. De hoogte wordt bepaald door milieueigenschappen en gewichtsklasse van de vrachtwagen. De netto-inkomsten worden gebruikt voor belastingverlaging en innovatie en verduurzaming van de sector

Lees verder

Geen spoedaanvragen mogelijk op 23 en 24 juli - geen reisdocumenten ophalen op 24 juli 2019

Publicatiedatum: Woensdag 26 juni 2019

Wegens onderhoud aan het systeem kunnen er op dinsdag 23 en woensdag 24 juli 2019 geen spoedaanvragen voor reisdocumenten worden gedaan. Op woensdag 24 juli 2019 is het niet mogelijk om uw reisdocument op te halen.

Lees verder

Veteranendag in Grave op zaterdag 22 juni 2019

Publicatiedatum: Maandag 24 juni 2019

Foto genomen tijdens de Veteranendag op 22 juni 2019 in Grave.

Lees verder

Goei Leven Beleven Weekend 28, 29 en 30 juni 2019

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

Het laatste weekend voor de zomervakantie vieren we "Een Goei Leven in het Land van Cuijk" tijdens een uniek driedaags evenement op bijzondere locaties.

Lees verder

Boerenbeleving op Lamperse Hei

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

Wie kan er beter vertellen over het boerenleven dan de boer zelf? Zaterdag 29 juni 2019 kunnen bezoekers het boerenleven ervaren bij Boertel de Lamperse Hei.

Lees verder

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Publicatiedatum: Vrijdag 21 juni 2019

De zomerperiode is een tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of een dagje weg. Het is ook een periode waarin veel inbrekers toeslaan.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.