Nieuws

Supergewone mensen gezocht!

Publicatiedatum: Woensdag 14 november 2018

Er is een tekort aan pleegouders in Nederland. Ook in Noordoost Brabant is behoefte aan meer pleegouders. Iedere maand wachten hier ongeveer 40 kinderen op een pleeggezin.

Lees verder

App Omgevingsalert - overheidsbekendmakingen gemakkelijk volgen

Publicatiedatum: Woensdag 14 november 2018

Wilt u gemakkelijk en snel op de hoogte blijven van ontwikkelingen in uw buurt? Bijvoorbeeld of er een boom gekapt gaat worden? Of dat uw buurman zijn huis gaat verbouwen? Of dat er een evenement wordt georganiseerd in uw straat? Installeer de app Omgevingsalert op uw smartphone en niets ontgaat u meer.

Lees verder

Ontevreden over onze dienstverlening? Laat het ons weten via de klantenservice

Publicatiedatum: Dinsdag 13 november 2018

Elke dag opnieuw doen wij er alles aan om onze inwoners, ondernemers en andere relaties (klanten) goed van dienst te zijn. Vaak gaat dat prima, maar soms kan het gebeuren dat u niet (of niet helemaal) tevreden bent met de manier waarop wij u hebben geholpen.

Lees verder

Gladheidbestrijding

Publicatiedatum: Dinsdag 13 november 2018

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Aanvragen subsidie voor onderhoud gemeentelijke monumenten gemeente Grave

Publicatiedatum: Maandag 12 november 2018

Als eigenaar van een gemeentelijk monument kunt u in aanmerking komen voor subsidie in de onderhoudskosten. De bijdrage in de onderhoudskosten, die voor subsidie in aanmerking komen, bedraagt 50% van de kosten, met een maximum van ten hoogste € 2.500 per vijf jaar.

Lees verder

Gemeenteraad Grave stemt in met programmabegroting 2019

Publicatiedatum: Maandag 12 november 2018

De gemeenteraad van Grave heeft ingestemd met de Programmabegroting Grave 2019-2022. De Begroting 2019 had na vaststelling van de gemeenteraad nog een negatief saldo. Na vaststelling van de ombuigingsvoorstellen is dit echter omgebogen naar een meerjarig structureel sluitende begroting.

Lees verder

Inbrekers slaan toe op donkere dagen

Publicatiedatum: Vrijdag 2 november 2018

Als de dagen korter worden, stijgt het aantal inbraken. De duisternis is het beste maatje van de inbreker.

Lees verder

Week van de Pleegzorg 2018. Supergewone mensen gezocht!

Publicatiedatum: Dinsdag 30 oktober 2018

Op woensdag 31 oktober 2018 start de Week van de Pleegzorg. In deze actieweek wordt volop aandacht besteed aan het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

Lees verder

Weekendafsluiting N324

Publicatiedatum: Vrijdag 26 oktober 2018

Vanaf vrijdag 2 november 2018 (’s avonds 20:00 uur) tot en met maandag 5 november 2018 (‘s ochtends 06:00) uur is de N324 gedeeltelijk afgesloten in verband met werkzaamheden.

Lees verder

Opruimen boombladeren en plaatsing bladmanden

Publicatiedatum: Donderdag 11 oktober 2018

Het is herfst dus vallen de bladeren weer van de bomen. Met name grote bomen verliezen veel blad. Dat kan overlast veroorzaken, bijvoorbeeld bij nat weer kunnen gladde trottoirs ontstaan.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.