Nieuws

Ontvangst Vierdaagselopers op stadhuis op zaterdag 13 juli 2019

Publicatiedatum: Woensdag 5 juni 2019

Woont u in de gemeente Grave en loopt u dit jaar de 103e Nijmeegse Vierdaagse? Dan bent u van harte welkom op de bijeenkomst voor Vierdaagselopers uit onze gemeente op zaterdag 13 juli a.s. van 10.30 uur tot 12.00 uur in het stadhuis, Arnoud van Gelderweg 71.

Lees verder

Inzameling taxussnoeisel gaat van start

Publicatiedatum: Maandag 3 juni 2019

De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door stichting Taxus Taxi gaat maandag 10 juni 2019 weer van start. Stichting Taxus Taxi komt het taxussnoeisel gratis ophalen. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestandsdeel van de chemotherapie.

Lees verder

Herbenoeming burgemeester Roolvink

Publicatiedatum: Maandag 27 mei 2019

Burgemeester Roolvink voor zes jaar herbenoemd.

Lees verder

Dynamic Borders: ontmoet bedrijven uit de grensregio

Publicatiedatum: Maandag 27 mei 2019

Ruim 100 deelnemers waren maandag 20 mei aanwezig bij de internationale ondernemersbijeenkomst ‘Ondernemers voor Europa’ bij Airport Weeze. De bijeenkomst werd georganiseerd door het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’, MKB-Limburg, de Business Club Maas Rhein, de Kreishandwerkerschaft Kleve, de niederländisch-deutscher Business Club, de Euregio Rijn-Waal en de Euregio Rijn-Maas-Noord. Ook studenten van de Fontys Hogeschool in Venlo waren van de partij.

Lees verder

Digitalisering landbouw: Kennis en ervaring boer noodzakelijk

Publicatiedatum: Vrijdag 24 mei 2019

Welke kansen en uitdagingen ontstaan door de digitalisering en precisie-akkerbouw? Over dit thema wisselden zo’n 65 agrariërs uit het Duits-Nederlandse grensgebied onlangs van gedachten.

Lees verder

Burgerpeiling: Waar staat je gemeente

Publicatiedatum: Vrijdag 24 mei 2019

De gemeente Grave heeft in 2018 deelgenomen aan de burgerpeiling “Waar staat je Gemeente?”. De uitkomsten van deze peiling laten zien hoe tevreden de inwoners zijn over de thema’s woon- en leefomgeving, relatie burger-gemeente, gemeentelijke dienstverlening en zorg en welzijn.

Lees verder

Koninklijke onderscheiding bij Bijzondere Gelegenheid voor de heer D.C.S. (Dick) Herfst

Publicatiedatum: Woensdag 22 mei 2019

Vandaag (woensdag 22 mei 2019) was burgemeester Roolvink aanwezig bij de receptie ter gelegenheid van het afscheid van de heer D. (Dick) Herfst die met pensioen gaat. Daar heeft hij aan de heer Herfst, die in Grave woont, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt; Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Lees verder

Beter passende jeugdhulp in Regio Noordoost Brabant

Publicatiedatum: Maandag 20 mei 2019

“De regio neemt haar verantwoordelijkheid. Het Rijk mag nu niet achterblijven.”

Lees verder

Fietsbrug van Grave naar Mill is geplaatst

Publicatiedatum: Vrijdag 17 mei 2019

De fietsbrug over het Peelkanaal, ter hoogte van Hoogedijk, is een feit. Voortaan is het mogelijk om langs het Peelkanaal van Grave naar Mill te fietsen.

Lees verder

SamenWijzer Infopunt in de Bibliotheek. Eerste hulp bij geldvragen

Publicatiedatum: Donderdag 16 mei 2019

Wil je kind op voetbal of op schoolreisje en weet je niet hoe je dat moet betalen? Ga je scheiden, wordt je kind 18 of verander je van baan? Dit kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. Met deze en andere vragen kun je terecht bij het SamenWijzer Infopunt in de Bibliotheek.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.