Nieuws

Nieuwe ronde subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’

Publicatiedatum: Donderdag 1 augustus 2019

Vanaf 1 augustus 2019 opent de derde ronde van de subsidieregeling ‘Brabant geeft Energie’. De provincie is op zoek naar projecten ‘van onderop’ die de energietransitie in Brabant aantoonbaar versnellen.

Lees verder

De ouderenadviseurs komen graag naar u toe deze zomer

Publicatiedatum: Vrijdag 26 juli 2019

Wist u dat er in Grave, Escharen, Gassel en Velp vrijwilligers zijn die u graag adviseren, informeren en ondersteunen zodat u zo prettig mogelijk thuis kan blijven wonen?

Lees verder

Fotowedstrijd nieuwe gemeentegids

Publicatiedatum: Maandag 22 juli 2019

Over een paar maanden verschijnt de nieuwe gemeentegids voor Grave. Net als voorgaande jaren willen wij de gids niet alleen voor u maken, maar ook met u.

Lees verder

Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding

Publicatiedatum: Donderdag 18 juli 2019

In Nederland heeft u het recht om u te kleden zoals u wilt, wat anderen daar ook van vinden. Maar in bepaalde situaties moeten mensen elkaar kunnen aankijken en herkennen. Per 1 augustus 2019 geldt in Nederland een gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding.

Lees verder

Spreekuren wethouders in de zomervakantie

Publicatiedatum: Dinsdag 2 juli 2019

Vanaf vrijdag 19 juli 2019 komen de spreekuren van de wethouders Anja Henisch, Ben Peters en Rick Joosten te vervallen in verband met het zomerreces.

Lees verder

Respijtzorg: noodzakelijk voor alle mantelzorgers

Publicatiedatum: Maandag 1 juli 2019

Centrum Mantelzorg Land van Cuijk adviseert goede zelfzorg. De zomer staat weer voor de deur! De vakantieplannen vliegen ons om de oren. Maar vakantie is niet altijd vanzelfsprekend. Mantelzorgers zijn vaak gebonden aan huis en aan hun dagelijkse zorgtaak. Toch is het ook voor mantelzorgers mogelijk om (kort) weg te gaan. Hoe? Door vervangende mantelzorg te regelen, ook wel respijtzorg genoemd.

Lees verder

Veteranendag in Grave op zaterdag 22 juni 2019

Publicatiedatum: Maandag 24 juni 2019

Foto genomen tijdens de Veteranendag op 22 juni 2019 in Grave.

Lees verder

Beheersing eikenprocessierups 2019

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken, onderneemt de gemeente Grave actie. In dit bericht leest u welke gevaren de eikenprocessierups voor u en uw (huis) dieren op kunnen leveren en welk beheer de gemeenten voeren.

Lees verder

Sympany haalt textiel aan huis op

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Binnenkort haalt Sympany gratis textiel aan huis op. De exacte datum staat op de speciale zakken die u binnenkort in uw brievenbus krijgt. Zet de speciale zak op de aangegeven datum duidelijk zichtbaar aan de straat. Sympany komt deze dan ophalen.

Lees verder

Natuurvriendelijke herinrichting Maasoever bij Grave en monding Gasseltse Loop

Publicatiedatum: Vrijdag 5 april 2019

In de periode maart-november werkt aannemer Martens en Van Oord in opdracht van Rijkswaterstaat aan het natuurvriendelijk maken van in totaal 10 km Maasoever tussen Kessel en Alphen.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.