Nieuws

Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal gaat tweede ronde in

Publicatiedatum: Dinsdag 29 oktober 2019

Zo´n 100 foto´s afkomstig van 35 verschillende fotografen waren het mooie resultaat van onze jaarlijkse fotowedstrijd "Blik over de grens", waarbij wij Nederlandse en Duitse hobbyfotografen uit de Euregio Rijn-Waal vroegen om een letterlijk een blik over de grens te werpen. Het is nu aan u om op uw favoriete foto te stemmen.

Lees verder

Maak kennis met Stichting Grave Promotie

Publicatiedatum: Dinsdag 29 oktober 2019

De aftrap van Stichting GravePromotie vond (min of meer) een maand geleden plaats. Een mooi moment om even stil te staan bij wat deze club voor ons gaat betekenen.

Lees verder

Gemeenteraad Grave buigt zich over begroting

Publicatiedatum: Dinsdag 29 oktober 2019

Volgende week dinsdag 5 november 2019 – vanaf 19.30 uur – buigt de gemeenteraad van Grave zich in het stadhuis over de Programmabegroting 2020-2023.

Lees verder

Gladheidbestrijding

Publicatiedatum: Dinsdag 29 oktober 2019

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Platform voor mensen met een functiebeperking Grave presenteert speciale meterkastkaart

Publicatiedatum: Donderdag 24 oktober 2019

Onlangs presenteerde het platform voor mensen met een functiebeperking Grave een door hen ontwikkelde meterkastkaart. Een meterkastkaart is een kaart, waarop allerlei gegevens ingevuld kunnen worden door de bewoners van een pand. Hoeveel mensen wonen er, gebruiken ze medicijnen en/of zuurstof etcetera.

Lees verder

Inbrekers slaan toe op donkere dagen

Publicatiedatum: Dinsdag 22 oktober 2019

Als de dagen korter worden, stijgt het aantal inbraken. De duisternis is het beste maatje van de inbreker. Aan een onverlicht woning in de avonduren ziet de inbreker dat er niemand thuis is en kan hij ongezien zijn slag slaan.

Lees verder

15 november 2019 dag van de Mantelzorg 2019

Publicatiedatum: Dinsdag 22 oktober 2019

Op 15 november 2019, de landelijke 'Dag van de Mantelzorg', organiseert het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk een feestelijke dag voor alle mantelzorgers in het Land van Cuijk.

Lees verder

Gebruikers leerlingenvervoer zeer tevreden

Publicatiedatum: Maandag 14 oktober 2019

Afgelopen schooljaar maakten in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert 181 leerlingen gebruik van deze vorm van vervoer. Voor hen en voor hun ouders/verzorgers is het belangrijk dat het proces van ‘naar school gaan’ prettig verloopt. Om die reden hebben de gemeenten gezamenlijk een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd.

Lees verder

Hoeveel e-waste heb jij in huis?

Publicatiedatum: Vrijdag 11 oktober 2019

Alles met een stekker of batterij is een apparaat. Hoeveel apparaten, lampen en armaturen (omhulsel van een lamp) heb jij in huis die kapot zijn of die je niet meer gebruikt? Tel je apparaten/lampen en maak kans op één van de twee refurbished iPads.

Lees verder

Vragenlijst jongeren 12 tot en met 18- jarigen van start

Publicatiedatum: Donderdag 10 oktober 2019

Ben je tussen de 12 en 18 jaar of heb je een kind in die leeftijd? Dan ontvang je misschien een uitnodiging (voor je kind) om een vragenlijst in te vullen over je gezondheid.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.