Nieuws

Wat doe je als jouw kind jokt of liegt?

Publicatiedatum: Vrijdag 4 juni 2021

Een leugentje om bestwil: iedereen maakt zich er weleens schuldig aan. Merk je dat jouw kind vaak de waarheid verdraait? Dan is het belangrijk om daar iets aan te doen. Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk helpt je op weg.

Lees verder

Gezocht: energie bespaarcoaches in Land van Cuijk!

Publicatiedatum: Dinsdag 1 juni 2021

Wil jij inwoners helpen met energie besparen? Meld je dan aan als energie bespaarcoach! Wij zoeken vrijwilligers die anderen graag op weg helpen om grip te krijgen op hun energieverbruik en energiekosten.

Lees verder

De mantelzorgwaardering kan weer aangevraagd worden!

Publicatiedatum: Dinsdag 1 juni 2021

De vijf gemeenten in het Land van Cuijk verstrekken jaarlijks een waardering aan mantelzorgers. Deze bestaat uit een geldbedrag van € 100,- en wordt één keer per jaar uitgereikt. Met deze attentie willen de vijf gemeenten laten blijken dat zij de inzet van de mantelzorgers enorm waarderen. Aanvragen kan van 1 juni tot 15 december 2021.

Lees verder

Gedupeerd door de Toeslagenaffaire? De gemeente kan u helpen!

Publicatiedatum: Vrijdag 28 mei 2021

Ook in onze gemeente zijn er gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagaffaire. Als gemeente willen wij getroffen inwoners hier graag bij helpen.

Lees verder

Nieuw logo gemeente Land van Cuijk onthuld

Publicatiedatum: Vrijdag 28 mei 2021

Op donderdag 27 mei 2021 hebben burgemeester Antoine Walraven (Mill en Sint Hubert) en wethouder Bouke de Bruin (Boxmeer) – beiden lid van de Stuurgroep Land van Cuijk en verantwoordelijk voor de huisstijl – via een livestream het nieuwe logo voor de gemeente Land van Cuijk gepresenteerd. Het nieuwe logo is ontwikkeld door Di-visie, een branding studio uit Cuijk.

Lees verder

Sluiting schuur i.v.m. vondst wietkwekerij

Publicatiedatum: Donderdag 27 mei 2021

Burgemeester Van Asseldonk van de gemeente Grave heeft op woensdag 26 mei jl. een schuur gesloten voor een periode van zes maanden. Dit omdat recent in deze schuur een wietkwekerij is aangetroffen. Het adres waar deze schuur zich bevindt, wordt om privacy-redenen niet bekend gemaakt.

Lees verder

Aankondiging ruiming graf

Publicatiedatum: Donderdag 27 mei 2021

Van het volgende graf is het grafrecht verlopen. Dit graf zal geruimd worden.

Lees verder

Publicatie inschrijving pachtgrond 2022 vindt in augustus 2021 plaats

Publicatiedatum: Dinsdag 25 mei 2021

De publicatie voor de inschrijving van pachtgrond binnen de gemeente Grave van 2022 zal in augustus 2021 plaatsvinden.

Lees verder

Meer Nederlanders verduurzamen hun woning tijdens lockdown

Publicatiedatum: Vrijdag 21 mei 2021

Tijdens de lockdown hebben veel Nederlanders hun huis verduurzaamd. Huiseigenaren ervaren sinds de uitbraak van het coronavirus dat zij meer tijd thuis doorbrengen. En hierdoor hebben ze meer aandacht voor hun woning. Een beter geïsoleerd huis heeft namelijk veel voordelen: het is behaaglijker in huis, je energierekening gaat omlaag en er wordt minder CO2 uitgestoten.

Lees verder

Samenwerken om drugs(gebruik) minder normaal te maken

Publicatiedatum: Vrijdag 21 mei 2021

Drugs(gebruik) minder normaal maken dat is niet één, twee, drie voor elkaar. Toch deinzen wij daar in Oost-Brabant niet voor terug. Samen met 37 gemeenten, GGD Hart voor Brabant, GGD Brabant Zuidoost en Novadic-Kentron heeft onze gemeente de krachten gebundeld om hiermee samen aan de slag te gaan. Communicatie, een groot onderzoek en samenwerken op gebied van regelgeving en handhaving maken hier onderdeel van uit.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.