Nieuws

Controle hondenbelasting

Publicatiedatum: Woensdag 9 september 2020

De gemeente controleert binnenkort het hondenbezit in diverse delen van de gemeente. Zo stellen we vast wie wel een hond bezit maar daarvoor geen hondenbelasting betaalt.

Lees verder

Actualiseren redactionele adressen gemeentegids 2021

Publicatiedatum: Maandag 7 september 2020

De gemeente Grave en uitgeverij Akse Media te Den Helder zijn gestart met de voorbereidingen van de nieuwe gemeentegids. Ook dit jaar is de gids weer een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over uw gemeente.

Lees verder

Opruimactie ‘Clean-up Grave’ 19 september 2020

Publicatiedatum: Vrijdag 4 september 2020

Op zaterdag 19 september a.s. is het World Clean-up Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar, waarbij mensen uit 180 landen de handen uit de mouwen steken om hun omgeving op te schonen.

Lees verder

Voortaan dagelijks telefonisch spreekuur Sociom “Uit elkaar. En dan?”

Publicatiedatum: Woensdag 2 september 2020

Een toegankelijk, laagdrempelig spreekuur voor mensen met vragen rond scheiden of uit elkaar gaan. Daar blijkt behoefte aan. Daarom start het Scheidingsloket van Sociom met een dagelijks telefonisch spreekuur voor alle inwoners van het Land van Cuijk.

Lees verder

Campagne Senioren en Veiligheid

Publicatiedatum: Maandag 31 augustus 2020

In september 2020 start vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid, in samenwerking met vele andere partijen, de campagne senioren en veiligheid. Met als doel senioren bewust te maken en handelingsperspectief te bieden in wat ze zelf kunnen doen om slachtofferschap te voorkomen.

Lees verder

Smaakdocenten gezocht

Publicatiedatum: Maandag 31 augustus 2020

Al twee jaar bestaat het Smaakcentrum Mill-Grave; daar waar kinderen op een positieve en speelse manier met alle facetten van gezonde voeding in aanraking komen. Helaas is er nu een groot tekort aan theoriedocenten, waardoor het verzorgen van de smaaklessen aan de leerlingen serieus in gevaar komt.

Lees verder

Stuur eens een kaartje

Publicatiedatum: Maandag 31 augustus 2020

Hoe vaak sturen we onze vrienden, kennissen of collega’s nog een leuk kaartje? Bijvoorbeeld om te laten weten hoe leuk onze vakantie is geweest. Of om stiekem te laten merken dat we ze missen…

Lees verder

Centrum Mantelzorg start met online informatiebijeenkomsten en mantelzorggroepen

Publicatiedatum: Vrijdag 28 augustus 2020

Vanaf september 2020 geeft Centrum Mantelzorg Land van Cuijk online informatie en advies aan mantelzorgers. Ook organiseert het Centrum Mantelzorg online mantelzorggroepen waar lotgenoten met elkaar in gesprek gaan.

Lees verder

Bussen lijn 99 vanaf zondag 30 augustus 2020 weer over brug bij Grave

Publicatiedatum: Donderdag 27 augustus 2020

Vanaf zondag 30 augustus 2020 rijden de bussen van lijn 99 (Uden – Nijmegen v.v.) weer de normale route over de brug bij Grave.

Lees verder

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Publicatiedatum: Woensdag 26 augustus 2020

Vind jij het ook zonde om voedsel te verspillen? Doe dan mee met de Verspillingsvrije Week, een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.