Nieuws

Meldpunt Zorgwekkend Gedrag

Publicatiedatum: Dinsdag 14 september 2021

Het Meldpunt Zorgwekkend Gedrag is er om je te helpen met personen waarom jij je zorgen maakt. Zodat zij de juiste hulp krijgen. Het meldpunt werkt samen met zorgaanbieders, politie, wijkteams, het Veiligheidshuis en de familie of de omgeving aan een oplossing.

Lees verder

Grave; dé eindlocatie van de XL-Pijl van VisitBrabant

Publicatiedatum: Donderdag 9 september 2021

Op donderdag 9 september 2021 heeft Heleen Huisjes, directeur van VisitBrabant, de knalrode pijl van 5.5 meter en 7000 kilo en daarop de tekst ‘Hier moet je zijn in Brabant’ aan de gemeente Grave overhandigd. De pijl heeft de afgelopen zomer een reis afgelegd van bijna 350 km kriskras door Brabant en eindigt op de Loswal in de eeuwenoude vestingstad Grave.

Lees verder

Rooiwerkzaamheden in gemeente Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert

Publicatiedatum: Woensdag 8 september 2021

Uit tussentijdse controle is gebleken dat diverse bomen in onze gemeenten helaas de warme zomer van 2020 niet hebben overleefd. Daarom worden deze vanaf week 37 gerooid.

Lees verder

Gemeente Grave neemt deel aan landelijke inleveractie steekwapens

Publicatiedatum: Maandag 6 september 2021

De gemeente Grave neemt in de Week van de Veiligheid (11 t/m 17 oktober) deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens.

Lees verder

Vitaliteitscheck 72

Publicatiedatum: Zaterdag 4 september 2021

Alle inwoners van de gemeente Grave die dit jaar 72 jaar worden of zijn geworden, krijgen binnenkort een uitnodiging om mee te doen aan een onderzoek naar hun algemene gezondheid en welbevinden. Deze ‘vitaliteitscheck’ is bedoeld om eventuele problemen zo vroeg mogelijk te signaleren en daarmee ergere of bijkomende problemen te voorkomen.

Lees verder

Kerkenvisie Grave; vrijwilligers Escharen en Gassel aan het woord

Publicatiedatum: Zaterdag 4 september 2021

De gemeente Grave stelt, in samenwerking met diverse partijen, een kerkenvisie op. Een visie op de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente. In een reeks artikelen vertellen inwoners van Grave hoe zij daar tegen aan kijken. Vandaag zijn dat Evi en Sean McGrath, vrijwilligers van de parochie in Escharen en Chris Josemanders, vrijwilliger van de parochie in Gassel.

Lees verder

Informatieavond herontwikkeling locatie voormalig schoolgebouw De Sprankel

Publicatiedatum: Zaterdag 4 september 2021

Op 16 september 2021, aanvang 19.00 uur, wordt in wijkgebouw Esterade aan de Estersveldaan te Grave, een derde informatieavond georganiseerd over de herontwikkeling van de locatie voormalig schoolgebouw De Sprankel. Belangstellenden zijn welkom, mits zij zich vooraf hebben aangemeld.

Lees verder

Verkiezingen 2021: registratie aanduiding politieke groepering

Publicatiedatum: Vrijdag 3 september 2021

De volgende politieke groeperingen zijn door het centraal stembureau geregistreerd in het register voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Land van Cuijk.

Lees verder

Spreekuur burgemeester en wethouders

Publicatiedatum: Vrijdag 3 september 2021

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn en persoonlijke ontmoetingen minder bezwaarlijk, willen wethouder Henisch en wethouder Joosten hun vaste spreekuur weer oppakken.

Lees verder

Aanwijzingsprocedure lokale publieke omroep voor de gemeente Land van Cuijk

Publicatiedatum: Dinsdag 31 augustus 2021

Nu vaststaat dat de gemeente Land van Cuijk per 1 januari 2022 een feit is, is de aanwijzingsprocedure - ter aanwijzing van een lokale publieke media-instelling (omroep) voor de gemeente Land van Cuijk - geopend.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.