Nieuws

Volop banen beschikbaar bij nieuwe gemeente Land van Cuijk

Publicatiedatum: Donderdag 21 oktober 2021

Vanaf 1 januari 2022 gaat de nieuwe gemeente Land van Cuijk van start. Voor deze gemeente worden de komende maanden nog  een heleboel nieuwe collega’s gezocht. De vacatures staan vanaf nu op de website www.werkenbijlandvancuijk.nl en worden gedeeld via onder andere LinkedIn.

Lees verder

Intocht Sinterklaas Grave 2021 afgelast

Publicatiedatum: Donderdag 21 oktober 2021

De intocht van Sinterklaas wordt – met pijn in het hart – afgelast. Dit besluit is genomen in goed overleg tussen de Stichting Kinderfolklore Grave, enkele betrokken veiligheidsinstanties en de gemeente Grave.  De intocht zou worden gehouden op zondag 14 november 2021, maar komt dus in het geheel te vervallen.

Lees verder

D’n Opsteker, wie krijgt ‘m?

Publicatiedatum: Woensdag 20 oktober 2021

Ieder jaar, tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Grave, wordt er een vrijwilliger of een groep vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zij ontvangen de vrijwilligersonderscheiding van Grave, “D’n Opsteker”. Op 1 januari gaat de gemeente Grave echter op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Dit jaar zal deze vrijwilligersonderscheiding daarom tijdens het afscheid van de gemeente Grave uitgereikt worden.

Lees verder

Infiltratiekrat; met subsidie uw regenpijp afkoppelen

Publicatiedatum: Dinsdag 19 oktober 2021

De herfst is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. Deze weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Dit keer: de infiltratiekrat.

Lees verder

Een impuls van €187.500 voor zorgzame gemeenschappen

Publicatiedatum: Maandag 18 oktober 2021

Tussen november 2021 en maart 2022 is er € 187.500 aan subsidie beschikbaar voor burgercollectieven die een waardevolle bijdrage leveren aan welzijn, inclusie, zorg en/of (samen)wonen in een dorp, buurt of wijk.

Lees verder

Collectieve inkoopactie energiebesparing woningeigenaren

Publicatiedatum: Maandag 18 oktober 2021

Vanaf 18 oktober 2021 versturen de gemeenten in het Land van Cuijk brieven naar alle woningeigenaren over een grootschalige advies- en inkoopactie voor isolatie en zonnepanalen. Met deze maatregelen kunnen huiseigenaren hun energierekening verlagen en het wooncomfort verhogen.

Lees verder

Nieuwe gemeente Land van Cuijk zoekt ruim 80 nieuwe collega’s

Publicatiedatum: Maandag 18 oktober 2021

Vanaf 1 januari 2022 gaat de nieuwe gemeente Land van Cuijk van start. Voor onze nieuwe gemeente zoeken wij de komende maanden nog ruim 80 nieuwe collega’s. De vacatures komen vanaf 20 oktober online te staan op de website www.werkenbijlandvancuijk.nl en via LinkedIn. Bouw jij mee aan ons nieuwe land?

Lees verder

Aan het werk voor werkende mantelzorgers

Publicatiedatum: Maandag 18 oktober 2021

Op 25 november 2021 laten we je graag zien wat de combinatie van mantelzorg en werk betekent. Een informatieve themabijeenkomst in Myllesweerd (Mill). 'Helder theater' verzorgt een interactief programma, er is een deskundigenpanel en er is informatie over de mogelijkheden van vervangende mantelzorg.

Lees verder

Klachten huis-aan-huis afvalinzameling

Publicatiedatum: Zaterdag 16 oktober 2021

Op dit moment ontvangen we veel klachten over de huis-aan-huis afvalinzameling. Renewi, de afvalinzamelaar, heeft op dit moment een drastisch personeelstekort. Helaas kunt u hinder hiervan ondervinden.

Lees verder

Gemeenteraadsverkiezingen Kandidatenlijsten vastgesteld

Publicatiedatum: Vrijdag 15 oktober 2021

Op vrijdag 15 oktober 2021 heeft het centraal stembureau de kandidatenlijsten vastgesteld tijdens een openbare zitting in de raadzaal van het gemeentehuis in Boxmeer. Tijdens deze zitting is ook de nummering van de lijsten bepaald.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.