Nieuws

Zwerfafval opruimen op 18 september

Publicatiedatum: Donderdag 15 juli 2021

De Landelijke Opschoondag in maart kon door de coronamaatregelen niet door gaan. Nu organiseren we op 18 september 2021 (World Cleanup Day) een opschoonactie. Doet u mee?

Lees verder

De Buurtbus Grave - Wijchen is er voor iedereen

Publicatiedatum: Donderdag 15 juli 2021

Een boodschap in Wijchen doen? Naar kennissen in Balgoij? Of chillen met vrienden in Nederasselt? Lijn 568 van de buurtbus Grave-Wijchen is er voor iedereen, bijvoorbeeld scholieren, ouderen, vakantiegangers -koffers kunnen mee in de bus- of fervente shoppers.

Lees verder

Controles actieweek spookbewoning

Publicatiedatum: Woensdag 14 juli 2021

Tijdens de Actieweek Ondermijning, die van 5 tot 9 juli 2021 plaatsvond zijn er in totaal 13 adressen in de gemeente Grave, die op leegstand staan in de BRP, gecontroleerd. De resultaten delen we in dit artikel.

Lees verder

Maasstraat in zomermaanden gedeeltelijk afgesloten

Publicatiedatum: Dinsdag 13 juli 2021

Onderzoek wijst uit dat een grotere meerderheid van bewoners en ondernemers in en rondom de Maasstraat positief staat tegenover het afsluiten van de Maasstraat in de zomermaanden. Daarom heeft het college besloten de straat vanaf nu jaarlijks af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer in de maanden juli en augustus.

Lees verder

Hoe vermaak je jouw kind tijdens de zomervakantie?

Publicatiedatum: Dinsdag 13 juli 2021

Het is weer zo ver: de zomervakantie staat voor de deur. Met kinderen kan dit nogal een uitdaging zijn, want hoe houd je ze zes weken lang bezig? En niet onbelangrijk, hoe kom je tegelijkertijd zelf tot rust? CJG Land van Cuijk geeft tips!

Lees verder

Aanvragen reisdocumenten niet mogelijk op 29 en 30 juli 2021

Publicatiedatum: Dinsdag 13 juli 2021

Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse Identiteitskaart. Bij deze nieuwe kaart worden twee vingerafdrukken van de kaarthouder opgenomen in de chip en het BSN in een QR code op de achterzijde van de kaart.

Lees verder

Wethouder Joosten keert na ziekteverlof terug in het college

Publicatiedatum: Zaterdag 10 juli 2021

Vorig jaar zomer ging wethouder R. (Rick) Joosten met ziekteverlof. Hij werd vanaf 1 september 2020 vervangen door wethouder I. (Ike) Busser. Inmiddels is wethouder Joosten hersteld, vanaf 4 augustus a.s. zal hij weer actief deel uitmaken van het college van burgemeester en wethouders.

Lees verder

Gemeente Land van Cuijk houdt logo

Publicatiedatum: Vrijdag 9 juli 2021

Begin juni werden wij als gemeente Land van Cuijk i.o. geattendeerd op het feit dat ons nieuwe logo gelijkenis vertoont met het stadsmerk van Hengelo. Daarom heeft een delegatie van onze gemeente Land van Cuijk i.o. donderdag 24 juni 2021 een bezoek gebracht aan het Twentse Hengelo. Samen hebben we het verhaal dat achter beide logo’s schuilgaat onderzocht. En wat blijkt? Toeval bestaat!

Lees verder

Regionale Energiestrategie 1.0 goedgekeurd

Publicatiedatum: Donderdag 8 juli 2021

De gemeenteraden en de waterschappen van de regio Noordoost Brabant hebben de afgelopen weken de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 vastgesteld.

Lees verder

Start samenstellen werkgroep afscheid Grave

Publicatiedatum: Woensdag 7 juli 2021

Eind dit jaar gaat de huidige gemeente Grave, met al haar dorpen en wijken, op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Een historisch moment, dat we uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Hoe we dit gaan doen, dat is nog de vraag. En daarvoor willen we u vragen om hierover mee te denken.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.