Nieuws

Statement voorzitters Brabantse veiligheidsregio’s over carnaval

Publicatiedatum: Donderdag 4 februari 2021

Statement van de voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio’s over carnaval 2021.

Lees verder

WOZ-bezwaar laten indienen door WOZ-bureau? Neem eerst zelf contact op met uw gemeente

Publicatiedatum: Woensdag 3 februari 2021

Rond deze tijd gaan weer allerlei bureaus adverteren; “WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" U heeft dat vast wel eens ergens gelezen. Diverse bureaus, maar ook sommige makelaars, verleiden u met ‘gratis’ rechtsbijstand. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het eigenlijk? En is het wel gratis?

Lees verder

Verkiezingen 2021: Stemmen met volmacht of kiezerspas

Publicatiedatum: Dinsdag 2 februari 2021

Bij de aanstaande verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal op woensdag 17 maart 2021 is het toegestaan een stem uit te brengen met een kiezerspas of een volmacht.

Lees verder

Schulden sneller gesignaleerd

Publicatiedatum: Maandag 1 februari 2021

De vijf gemeenten binnen het Land van Cuijk hebben hun handtekening gezet onder het convenant vroegsignalering schulden. Hiermee start de nieuwe werkwijze waarbij de gemeenten inwoners met betaalachterstanden proactief gaan benaderen, in plaats van dat inwoners zelf aan de bel trekken.

Lees verder

Waarschuwing: telefonische oplichting coronavaccin

Publicatiedatum: Maandag 1 februari 2021

Bij diverse KBO’s zijn meldingen binnengekomen over oplichting. Met name senioren worden hierbij benaderd door oplichters. Het gaat over een nepafspraak voor het coronavaccin. Krijgt u een telefoontje? Wees altijd alert!

Lees verder

Thuiswerken combineren met thuisonderwijs? Wij geven tips

Publicatiedatum: Vrijdag 29 januari 2021

Het coronavirus stelt veel ouders op de proef. Om verspreiding tegen te gaan, zijn scholen gesloten en werken vele Nederlanders noodgedwongen vanuit huis.

Lees verder

Chat Veilig Thuis tijdens periode avondklok ook ’s avonds bereikbaar

Publicatiedatum: Vrijdag 29 januari 2021

Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Tot en met 9 februari tijdens op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur is het mogelijk om te chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Lees verder

Regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK)

Publicatiedatum: Donderdag 28 januari 2021

Ondanks de verschillende steunmaatregelen die reeds door het kabinet zijn genomen, dreigen er mensen tussen wal en schip te vallen. De regeling TONK biedt een tegemoetkoming voor noodzakelijke kosten voor ondernemers, die door de coronacrisis te maken krijgen met terugval in inkomen.

Lees verder

Rijbewijzen opnieuw langer geldig vanwege lockdown

Publicatiedatum: Donderdag 28 januari 2021

Mensen met een rijbewijs waarvan de geldigheidsduur is verlopen of verloopt in de periode vanaf 1 december 2020 mogen in ieder geval blijven rijden tot 1 maart 2021. Dit geldt ook voor beroepschauffeurs van wie code 95 op het rijbewijs verloopt in deze periode.

Lees verder

Ook de gemeente Grave sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Publicatiedatum: Donderdag 28 januari 2021

De gemeente Grave gaat – net als alle andere gemeenten in de regio van het Basisteam Maas en Leijgraaf – samenwerken met Meld Misdaad Anoniem.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.