Nieuws

Beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage

Publicatiedatum: Vrijdag 19 april 2019

Nog een maand tot de allereerste editie van het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage op 16 mei 2019 in het Inspyrium in Cuijk.

Lees verder

Met subsidie uw regenpijp afkoppelen (infiltratiebuis)

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

De lente is begonnen en veel mensen gaan weer in de tuin aan het werk. De komende weken lichten wij daarom, ter inspiratie, afkoppelmogelijkheden uit waar u mee aan de slag zou kunnen. Deze week: de infiltratiebuis.

Lees verder

Beheersing eikenprocessierups 2019

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken, onderneemt de gemeente Grave actie. In dit bericht leest u welke gevaren de eikenprocessierups voor u en uw (huis) dieren op kunnen leveren en welk beheer de gemeenten voeren.

Lees verder

Sympany haalt textiel aan huis op

Publicatiedatum: Donderdag 18 april 2019

Binnenkort haalt Sympany gratis textiel aan huis op. De exacte datum staat op de speciale zakken die u binnenkort in uw brievenbus krijgt. Zet de speciale zak op de aangegeven datum duidelijk zichtbaar aan de straat. Sympany komt deze dan ophalen.

Lees verder

Zilveren schaal Gezonde Kantine voor VV Gassel

Publicatiedatum: Maandag 15 april 2019

Voetbalclub VV Gassel heeft als enige vereniging in de gemeente Grave de zilveren schaal Gezonde Kantine behaald. Op vrijdag 12 april werd het certificaat uitgereikt in het bijzijn van wethouder Rick Joosten, die deze kantine ziet als een uitstekend voorbeeld voor andere sportverenigingen in de regio.

Lees verder

Een misdaad melden: hoe werkt dat eigenlijk

Publicatiedatum: Maandag 15 april 2019

Stelt u zich voor, u rijdt op een winterse dag door uw dorp voor de zaterdagse boodschappen, het is koud en de daken zijn besneeuwd. Een winters tafereel wat mysterieus wordt doorbroken door een huis waar geen sneeuw op het dak ligt. Wat is daar aan de hand? Mogelijk wordt op de zolder van dit pand de kachel goed opgestookt, wat kan wijzen op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Wat kunt u doen met deze informatie? In dit artikel leest u meer over het melden van misdaden; hoe werkt dit, kan dit anoniem of loopt u gevaar?

Lees verder

Provincie start campagne ‘Ik let op wild!

Publicatiedatum: Vrijdag 12 april 2019

Onder de titel ‘Ik let op wild’ is de provincie Noord-Brabant een campagne begonnen. Wild steekt zómaar over. Weet jij wat je dan precies wel en niet moet doen?

Lees verder

Ook volgend schooljaar weer Sjors Sportief en Sjors Creatief voor alle basisschoolleerlingen uit Grave

Publicatiedatum: Woensdag 10 april 2019

Oproep aan sportverenigingen en cultuuraanbieders om zich aan te melden.

Lees verder

Kent u iemand die een lintje verdient

Publicatiedatum: Dinsdag 9 april 2019

Indienen aanvraag Koninklijke Onderscheiding voor de Lintjesregen 2020 mogelijk tot 1 juni 2019

Lees verder

Natuurvriendelijke herinrichting Maasoever bij Grave en monding Gasseltse Loop

Publicatiedatum: Vrijdag 5 april 2019

In de periode maart-november werkt aannemer Martens en Van Oord in opdracht van Rijkswaterstaat aan het natuurvriendelijk maken van in totaal 10 km Maasoever tussen Kessel en Alphen.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.