Nieuws

Noodverordening afgelasten evenementen en bijeenkomsten, 13 maart 2020

Publicatiedatum: Vrijdag 13 maart 2020

Om het afgelasten van evenementen en bijeenkomsten van meer dan 100 personen te kunnen handhaven is per direct een regionale noodverordening van kracht gegaan. Deze noodverordening is geldig voor het gehele grondgebied van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Onze gemeente valt hieronder. Dit is een maatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees verder

Meer parkeerplaatsen Visioterrein

Publicatiedatum: Woensdag 4 maart 2020

In week 11, tussen 9 en 13 maart wordt gewerkt op het Visioterrein, aan de zijde van de St. Elisabethstraat in Grave.

Lees verder

Zelfbeheer in het groen. Gewoon samen doen

Publicatiedatum: Woensdag 4 maart 2020

U kunt zelf iets doen voor een groenere buurt of wijk. En daar kunt u ook nog een leuk zakcentje mee verdienen voor uw buurtvereniging of club.

Lees verder

Beheersing eikenprocessierups 2020

Publicatiedatum: Dinsdag 3 maart 2020

De eikenprocessierups was vorig jaar veelvuldig onderwerp van gesprek. Als gemeente doen wij, met preventieve en actieve bestrijding, ons best om de overlast van de processierups zoveel mogelijk te beperken.

Lees verder

Gezocht: chauffeurs m/v (vrijwilligers)

Publicatiedatum: Zaterdag 29 februari 2020

Heeft u tijd over en wilt u die prettig en nuttig besteden? Dan is werken als buurtbuschauffeur (vrijwilliger) voor de nieuwe buslijn Grave - Wijchen misschien iets voor u!

Lees verder

Voorkom een woninginbraak

Publicatiedatum: Vrijdag 28 februari 2020

In de afgelopen maanden hebben er weer een aantal woninginbraken plaatsgevonden in de gemeente. De beste manier om woninginbraak te voorkomen is ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk gelegenheid is om in te breken.

Lees verder

Aanvragen structurele subsidie voor 2021

Publicatiedatum: Vrijdag 28 februari 2020

Lokale verenigingen, instellingen en organisaties die in aanmerking willen komen voor een structurele subsidie, kunnen vanaf 1 maart 2020 een online aanvraag indienen bij de gemeente Grave.

Lees verder

Groot onderhoud vijvers Estersveld

Publicatiedatum: Maandag 3 februari 2020

De twee vijvers in het Estersveld, aan de Anna van Burenweg, zijn aan groot onderhoud toe. Op 10 februari 2020 starten de werkzaamheden. Het werk is gereed zodra het baggerslib is afgevoerd.

Lees verder

Gladheidbestrijding

Publicatiedatum: Dinsdag 29 oktober 2019

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.