Nieuws

Kerkenvisie Grave; vrijwilligers aan het woord

Publicatiedatum: Zaterdag 28 augustus 2021

De gemeente Grave stelt, in samenwerking met diverse partijen, een kerkenvisie op. Een visie op de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente. In een reeks artikelen vertellen inwoners van Grave hoe zij daar tegen aan kijken. Vandaag zijn dat Jochem Jacobs, raadslid en inwoner van Velp en twee vrijwilligers van de Elisabethparochie in Velp, Thea Straatman-Kersten en Mies Jans-Arts.

Lees verder

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

Publicatiedatum: Vrijdag 27 augustus 2021

De Euregio Rijn-Waal is ook dit jaar weer op zoek naar creatieve hobbyfotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. De Euregio Rijn-Waal viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Het thema is daarom deze keer “Geef me de vijf(tig)”.

Lees verder

Hoe help je jouw kind om te gaan met angsten?

Publicatiedatum: Woensdag 25 augustus 2021

Angst. Het geeft een vervelend gevoel, maar is vaak ook nuttig. Deze emotie vertelt ons lichaam dat er mogelijk gevaar dreigt. Hierdoor springen we niet zomaar van kliffen en blijven we uit de buurt van schrikdraad. Meestal gaan angsten vanzelf over. Zo niet: dan kun jij je kind erbij helpen. Hoe? Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk geeft tips.

Lees verder

Kerkenvisie Grave: Leny van Lieshout, historica en vrijwilliger bij Graeft Voort

Publicatiedatum: Vrijdag 20 augustus 2021

De gemeente Grave stelt, in samenwerking met diverse partijen, een kerkenvisie op. Een visie op de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente. In een reeks artikelen vertellen inwoners van Grave hoe zij daar tegen aan kijken.

Lees verder

De Luisterlijn Nijmegen zoekt nieuwe vrijwilligers

Publicatiedatum: Dinsdag 17 augustus 2021

Vierentwintig uur per dag zijn de vrijwilligers van de Luisterlijn bereikbaar. Landelijk, maar ook lokaal, zoals in Nijmegen. Om mensen dag en nacht een luisterend oor te kunnen bieden, zijn er meer vrijwilligers nodig. Is dit iets voor jou? Meld je dan aan. Op 11 oktober 2021 start er weer een training voor nieuwe vrijwilligers in Nijmegen.

Lees verder

11 en 12 september Open Monumentendag

Publicatiedatum: Dinsdag 17 augustus 2021

Op 11 en 12 september opent Grave haar monumenten weer voor het publiek op de landelijke Open Monumentendag.

Lees verder

Indië-herdenking Grave 202

Publicatiedatum: Maandag 16 augustus 2021

Gisteren, 15 augustus 2021, vond in Grave voor de derde keer een Indië-herdenking plaats. Met muziek, een kranslegging en enkele toespraken stonden de aanwezigen stil bij het einde van de tweede wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden.

Lees verder

Kom naar de Land van Cuijk Foodtour

Publicatiedatum: Vrijdag 13 augustus 2021

Stichting Een Goei Leven start aan het einde van de zomer met de eerste échte Land van Cuijk Foodtour.

Lees verder

Vanaf 1 juli 2021 statiegeld op kleine plastic flesjes

Publicatiedatum: Dinsdag 22 juni 2021

Op 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes in Nederland ingevoerd. We hopen zo te voorkomen dat ze in de natuur terechtkomen.

Lees verder

Gedupeerd door de Toeslagenaffaire? De gemeente kan u helpen!

Publicatiedatum: Vrijdag 28 mei 2021

Ook in onze gemeente zijn er gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagaffaire. Als gemeente willen wij getroffen inwoners hier graag bij helpen.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.