Nieuws

Bouwteam Beers: Interview met Sjors Vink

Publicatiedatum: Woensdag 7 juli 2021

Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe gemeente Land van Cuijk een feit. Drieëndertig kernen, samen één nieuwe gemeente. Waar staan deze kernen voor? Waar zijn ze trots op en wat zou misschien beter kunnen? Waar willen ze samen met de nieuwe gemeente aan gaan bouwen?

Lees verder

Enquête veiligheid buitengebied

Publicatiedatum: Donderdag 1 juli 2021

In de vijf gemeenten van de toekomstige gemeente Land van Cuijk wordt binnenkort een enquête verspreid bij een steekproef van inwoners en ondernemers in het buitengebied. In deze enquête zal worden gevraagd naar de beleving van de veiligheid in de buurt. We richten ons dit keer op de inwoners in het buitengebied omdat we daar nog weinig gerichte informatie over hebben.

Lees verder

Vernieuwd partnership tussen 11 gemeenten en IBN van start

Publicatiedatum: Donderdag 1 juli 2021

1 juli 2021 start in Noordoost Brabant het vernieuwde partnerschip tussen elf gemeenten en IBN. Woensdag 30 juni 2021 hebben de elf wethouders en de algemeen directeur van IBN hier hun handtekening ondergezet. De uitvoering van de Participatiewet in de regio is hiermee voor onbepaalde tijd geregeld. Een belangrijke mijlpaal!

Lees verder

Aandacht voor spookbewoning

Publicatiedatum: Maandag 28 juni 2021

In de Actieweek Ondermijning, 5 - 9 juli 2021, staat een belangrijke vorm van ondermijnende criminaliteit centraal: spookbewoning. Bij spookbewoning staat een woning ‘op papier’ leeg, maar wordt wel bewoond.

Lees verder

Gemeente Land van Cuijk i.o. benoemt drie concerndirecteuren

Publicatiedatum: Zondag 27 juni 2021

Na een uitgebreide selectieprocedure heeft gemeente Land van Cuijk i.o. Gisela de Leeuw, Wouter Smits en Jacqueline van Zutphen benoemd als concerndirecteuren. Per 1 september 2021 starten zij in hun nieuwe functie.

Lees verder

Kerkenvisie Grave. Frank Haans aan het woord.

Publicatiedatum: Zaterdag 26 juni 2021

De gemeente Grave stelt, in samenwerking met diverse partijen, een kerkenvisie op. Een visie op de toekomst van de kerkgebouwen in de gemeente. In een reeks artikelen vertellen inwoners van Grave hoe zij daar tegen aan kijken.

Lees verder

Vanaf 1 juli 2021 statiegeld op kleine plastic flesjes

Publicatiedatum: Dinsdag 22 juni 2021

Op 1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes in Nederland ingevoerd. We hopen zo te voorkomen dat ze in de natuur terechtkomen.

Lees verder

Gezocht: energie bespaarcoaches in Land van Cuijk!

Publicatiedatum: Dinsdag 1 juni 2021

Wil jij inwoners helpen met energie besparen? Meld je dan aan als energie bespaarcoach! Wij zoeken vrijwilligers die anderen graag op weg helpen om grip te krijgen op hun energieverbruik en energiekosten.

Lees verder

Gedupeerd door de Toeslagenaffaire? De gemeente kan u helpen!

Publicatiedatum: Vrijdag 28 mei 2021

Ook in onze gemeente zijn er gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagaffaire. Als gemeente willen wij getroffen inwoners hier graag bij helpen.

Lees verder

Statement voorzitters Brabantse Veiligheidsregio's

Publicatiedatum: Donderdag 20 mei 2021

Statement van de voorzitters van de Brabantse Veiligheidsregio's over de nieuwste versoepelingen die op 19 mei 2020 zijn ingegaan.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.