Nieuws

Snoei uw taxushaag tot en met 10 september

Publicatiedatum: Woensdag 26 augustus 2020

De stichting Taxus Taxi zet alles op alles om de doelstelling van 425.000 kilo snoeisel te behalen. De stichting kan dit alleen met uw hulp! Snoeit u uw taxushaag nog uiterlijk 10 september 2020, om ook úw takje bij te dragen in de strijd tegen kanker?

Lees verder

REMINDER John S. Thompsonbrug; Afsluitingen en hinder vanaf 22/23 augustus 2020

Publicatiedatum: Vrijdag 21 augustus 2020

Verkeer dat de regio Land van Cuijk in wil rijden of verlaten via de N324 moet de komende twee jaar rekening houden met afsluitingen en snelheidsbeperkingen. Rijkswaterstaat start dit weekend (22-23 augustus 2020) met schilderwerk aan de John S. Thompsonbrug.

Lees verder

Als mantelzorger tijdelijk de zorg overdragen? Deze checklist helpt

Publicatiedatum: Donderdag 20 augustus 2020

Zorg en hulp aan een naaste kan intensief zijn. Voor mantelzorgers die de zorg af en toe tijdelijk willen overdragen aan iemand anders, is er nu een hulpmiddel.

Lees verder

Statement voorzitters veiligheidsregio's in Noord-Brabant; Houd u aan de regels, want de coronabesmettingen blijven zorgwekkend

Publicatiedatum: Woensdag 19 augustus 2020

Het is nog geen twee weken geleden dat wij onze zorg uitspraken over het toenemende aantal coronabesmettingen. Die toename gaat helaas onverminderd door. In het westen van het land, maar ook in delen van onze eigen provincie.

Lees verder

Informatiebijeenkomst Mantelzorg en Persoons Gebonden Budget

Publicatiedatum: Dinsdag 18 augustus 2020

Op woensdagavond 9 september 2020 organiseert het Centrum Mantelzorg Land van Cuijk een online informatiebijeenkomst voor mantelzorgers over het Persoons Gebonden Budget (PGB).

Lees verder

Provincies en vervoerders bedenken oplossing

Publicatiedatum: Donderdag 13 augustus 2020

Reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer zijn gedupeerd door de afsluiting van de brug bij Grave voor zwaar verkeer. De provincies Noord-Brabant en Gelderland en vervoerders Arriva en Breng hebben een oplossing bedacht die nu voor een financiële bijdrage is ingediend bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees verder

Meer ondersteuning voor mantelzorgers

Publicatiedatum: Donderdag 13 augustus 2020

Er komt meer ondersteuning voor mensen die intensief voor hun zieke partner, kind of andere naaste zorgen; de zogenaamde mantelzorgers. De vijf gemeenten in het Land van Cuijk hebben hiervoor nieuw beleid gemaakt.

Lees verder

Nieuwe Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Brabant-Noord

Publicatiedatum: Maandag 10 augustus 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant – Noord, drs. J.M.L.N. Mikkers, heeft op 8 augustus 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Brabant-Noord aangepast en vastgesteld.

Lees verder

Statement voorzitters veiligheidsregio's in Noord-Brabant

Publicatiedatum: Donderdag 6 augustus 2020

Alarmerende cijfers over coronabesmettingen. Statement voorzitters veiligheidsregio's in Noord-Brabant. Statement van 6 augustus 2020

Lees verder

Statement voorzitters veiligheidsregio's in Noord-Brabant; Wake-up call

Publicatiedatum: Donderdag 23 juli 2020

De besmettingen met corona nemen toe. Ook in onze provincie. Het gaat om besmettingen die veelal binnenshuis zijn opgelopen volgens het RIVM. In contacten met familie, vrienden, op kantoor. Dit baart ons zorgen.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.