Nieuws

Jouw versleten plastic auto verdient een nieuw leven

Publicatiedatum: Maandag 15 november 2021

Harde plastic gebruiksvoorwerpen zoals een speelgoedauto, tuinstoelen, schepjes en emmers zijn goede grondstoffen om nieuwe voorwerpen van te maken. Daarom worden ze apart verzameld.

Lees verder

Melden misstanden buitengebied

Publicatiedatum: Vrijdag 12 november 2021

Het buitengebied kent allerlei problemen die de natuur aantasten, de rust verstoren en de leefbaarheid bedreigen. Strafbare feiten vinden er met regelmaat plaats. Om dit soort misstanden aan te pakken is er goed toezicht nodig, Samen Sterk in Brabant (SSiB) verzorgt de toezicht en handhaving in het Brabantse buitengebied.

Lees verder

Nieuwe gemeente, wat betekent dit voor het aanvragen van uw rijbewijs en reisdocumenten?

Publicatiedatum: Donderdag 11 november 2021

1 januari 2022 is het dan echt zover: de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis gaan samen verder als één gemeente Land van Cuijk. Achter de schermen wordt door veel betrokkenen hard gewerkt aan de inrichting van de nieuwe gemeente.

Lees verder

Corona-compensatie OZB voor jeugd- en sportvrijwilligersorganisaties met een eigen accommodatie

Publicatiedatum: Maandag 8 november 2021

Als tegemoetkoming in de nadelige financiële gevolgen van de coronapandemie worden sport- en jeugdvrijwilligersorganisaties met een eigen accommodatie gecompenseerd voor de in 2021 in rekening gebrachte OZB.

Lees verder

Gladheidbestrijding

Publicatiedatum: Vrijdag 5 november 2021

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet.

Lees verder

Verkiezingen: Bekendmaking uitslag verkiezingen

Publicatiedatum: Vrijdag 5 november 2021

Maandag 29 november 2021 om 10.00 uur vindt de openbare zitting van het centraal stembureau plaats waarin de uitslag van de verkiezing bekend wordt gemaakt.

Lees verder

D’n Opsteker, wie krijgt ‘m?

Publicatiedatum: Woensdag 3 november 2021

Ieder jaar, tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Grave, wordt er een vrijwilliger of een groep vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zij ontvangen de vrijwilligersonderscheiding van Grave, “D’n Opsteker”. Op 1 januari gaat de gemeente Grave echter op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Dit jaar zal deze vrijwilligersonderscheiding daarom tijdens het afscheid van de gemeente Grave uitgereikt worden.

Lees verder

Verkiezingen: toegankelijkheid stemlokalen

Publicatiedatum: Woensdag 3 november 2021

Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor kiezers met een lichamelijke beperking.

Lees verder

Verkiezingen: Stempas kwijt of geen stempas ontvangen

Publicatiedatum: Maandag 1 november 2021

Maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 november 2021 zijn de verkiezingen voor de gemeente Land van Cuijk. De stempassen hiervoor worden in de eerste week van november 2021 bezorgd. Wanneer u geen stempas heeft ontvangen of uw stempas kwijt bent kunt u deze tot uiterlijk vrijdag 19 november 2021 aanvragen.

Lees verder

Verkiezingen: stemlokalen

Publicatiedatum: Maandag 1 november 2021

De adressen voor de stemlokalen zijn bekend. Van maandag 22 november tot en met woensdag 24 november 2021 kan er binnen het gehele Land van Cuijk gestemd worden.

Lees verder

Hier vindt u alle nieuwsberichten van de gemeente Grave in een XML-overzicht.